Mit gondolnak az idelátogató külföldi nézők a magyar Forma-1-ről?

Tudni akartuk az igazat, és belenéztünk a rajongói és turisztikai fórumokba.
 
 

Mit gondolnak az idelátogató külföldi nézők a magyar Forma-1-ről?

Tudni akartuk az igazat, és belenéztünk a rajongói és turisztikai fórumokba.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Mit gondolnak az idelátogató külföldi nézők a magyar Forma-1-ről?

Tudni akartuk az igazat, és belenéztünk a rajongói és turisztikai fórumokba.

Mi, magyarok, szeretjük azt hinni, hogy körülöttünk forog a világ, és az országunkban történő események, politikusi megnyilatkozások folyamatosan az érdeklődés középpontjában állnak.

Valójában alig-alig történik olyasmi, amire a nagyvilág is vevő. Ezek között azonban mindenképpen ott van a Forma-1 Magyar Nagydíj. Ha azt mondjuk valakinek külföldön, hogy Magyarországról jöttünk - Puskás Öcsi és a Sziget Fesztivál mellett – elsőként jó eséllyel Mogyoród neve jut eszébe beszélgetőtársunknak.

Ebből a szempontból különösen érdekes, vajon mit is gondolnak az idelátogatók a Hungaroringről, milyen üzeneteket hagynak a versenyről, az országról, rólunk az interneten.

Nos, több, a témával kapcsolatos internetes fórumot böngésztünk át, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a Magyar Nagydíj összességében tetszik a – gyakran csak egyetlen napra – ideutazó turistáknak, Forma-1-rajongóknak.

A világ legnagyobb turistalátványosság-értékelő oldalán, a Tripadvisoron több száz komment foglalkozik a Budapesten éppen most zajló versennyel, és döntő többségük pozitív és lelkes.

Összességében tetszik nekik maga a pálya, a látvány, a hangulat, a szervezettség és az ár-érték arány.

Néhány tipikusat kiválasztottunk közülük:

„Itt a legjobb a hangulat és a látvány. Mindenhonnan nagyon jó a rálátás a pályára, ami ritka a Forma-1-ben. Budapestről ingyen buszok hoznak ide.” (Egy görög néző)

„Évek óta rendszerese járunk ide, és figyelemmel kísértük a pálya fejlődését. Mindig nagy öröm volt idejönni. A létesítmény a futamok között is sok érdekességet tartogat. Mindez kombinálva egy budapesti látogatással tökéletes hétvégi programot jelent.” (Egy szerb néző)

„Gyertek csak ide, és meglátjátok, nem tudjátok eleget dicsérni a helyet! Habár az ételárak elég borsosak, sok elárusítóbódé van, és sok vécé is mindenfelé. Nekünk skótoknak a 37 fokos hőségben különösen fontos, hogy számos árnyékos hely van, ahol el tudunk bújni a nap elől, amikor a pályán éppen nem történik semmi.’” (Egy skót néző)

„Egyszerűen fantasztikus. Ez a F1-vetsenyek koronaékköve. Össze lehet kötni egy Budapest-látogatással, ami egyike Európa legszebb helyeinek. A Hungaroring kötelező program.” (Egy szerb néző)

„Épp most érkeztünk haza egy magyarországi és ausztriai útról, amelynek része volt a Forma-1-es verseny a Hungaroringen. Már sok más F1-versenyen is voltam, de ez tényleg lenyűgözött. A hangulat kitűnő volt, és habár kevesebb rendőrt láttam, mint más futamokon, biztonságban éreztem magam. Több dolgon is kellemesen meglepődtem, ilyen volt például a vízpermet kapuk, melyek segítettek lehűteni az embereket a hőségen. Mindenki nagyon barátságos volt, nem számított, hogy ki milyen nemzetiségű vagy hogy melyik csapatnak drukkol. Az ételválaszték sokkal nagyobb volt, mint más helyeken, az ételeknek külön utcája volt, ahol lehetet venni utcakaját vagy hagyományost. Az árak korrektek voltak, a vécék pedig talán a legtisztábbak voltak mindazon a szabadtéri rendezvények közül, ahol valaha voltam. Egyetértek azokkal, akik szerint ez a verseny sokkal inkább megéri, mint Silverstone. (Egy angol néző)

Aztán vannak azok, akik összességében elégedettek, de felhívják a figyelmet a hiányosságokra:

„Ha a környező országok egyikében élsz, akkor ez kötelező program. Gratulálok a szervezőknek a szervezéshez. Ingyenes buszok Budapestről, nagyon sok helyen lehet ételt és italt venni, nem olcsó, de sokat kapunk a pénzünkért. A pálya környéki ajándékboltokat viszont kerüljétek el, mert sokkal drágábbak, mint a kerítésen kívüliek. Elkelne még néhány plusz vécé is. (Egy román néző)

„Nagyszerű helyszín, kiváló szervezés. Az egyetlen negatívum az étel- és italárak. Rettenetesen drágák és pocsék minőségűek. A magyar utcakaják általában olcsók és finomak, így nem értem, hogy lehet ezt így elrontani. Pállott zsemle, száraz hús, kókadozó salátalevelek, langyos sör.” (Egy angol néző)

Jóval kevesebb, 5-10 százalék a fanyalgó kritika. Ezek leggyakrabban a túlárazott szolgáltatások miatt morognak, de más hiányosságokat is találnak. Amelyek olykor homlokegyenest ellentmondanak más nézői véleményeknek.

„Én bizonyára más helyen jártam, merthogy annyira különbözik az én értékelésem. A pálya tényleg fantasztikus, semmi panasz nem lehet rá, de minden más rettenetes. Nem tudom elhinni, hogy már 30 éve csinálják, és még mindig milyen messze vannak a jótól. Mindenki megelégszik a középszerűvel vagy az annál rosszabban? Miért nem megy a busz a bejáratig? Hihetetlen, hogy a hőségben csak ilyen kevés árnyék van. Több mint fájdalmas, hogy a nőknek 45 percet kell várniuk egy vécére. Láttam, hogy a sült és nyers csirkék órákig a napon vannak. Miért nincsnek a nemzetközi szabványok a létesítményekre, ugyanúgy, ahogy magukra a pályára?” (Egy ausztrál néző)

„Barátaimmal voltam ott, de nekem csak félig jött be. A jegyek túlárazottak, a taxisofőr le akart húzni, miközben iszonyú forróság volt mindenhol. A verseny vége unalmas volt, mert a sofőrök láthatóan nem akartak javítani a helyezésükön. Nem az a hely, amit még egyszer érdemes volna látogatni. (Egy máltai néző.)

Ha önnek is van véleménye, az elmondhatja itt a cikk után vagy a Facebook oldalunkon.

Az idézetek forrásai: Tipadvisor.com, Racefans.net

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés