Most tényleg húsvéti csokinyuszi lesz a megmaradt csokimikulásokból?

Utánajártunk a városi legendának.
 
 

Most tényleg húsvéti csokinyuszi lesz a megmaradt csokimikulásokból?

Utánajártunk a városi legendának.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Most tényleg húsvéti csokinyuszi lesz a megmaradt csokimikulásokból?

Utánajártunk a városi legendának.

Lassan eltűnnek a boltok polcairól a csokimikulások és egyéb a december 6-i hagyományhoz köthető csokifigurák. De, hova lesznek?

A csokimikulás ugyanis egy speciális élelmiszer, időszakosan gyártják és rövid ideig keresik a vásárlók. Mikulás után még pár napig, esetleg egy hétig kaphatók, a kereskedők leárazva próbálnak meg túladni rajtuk, aztán eltűnnek a boltok polcairól.

A városi legenda szerint ezek a télapók egy raktárban várják a húsvétot, aztán áttranszformálódnak, és csokinyúlként élednek újjá, hogy végül beteljesítsék a végzetüket.

Persze a legenda életben tartásához az ilyen fotók is nagyban hozzájárulnak:

Az igazság - amit Benke Annától a Magyar Édességgyártók Szövetségének titkárától tudtunk meg - azonban ettől nagyon messze van.

A Mikulásokat már eleve úgy gyártják, hogy kicsomagolás után is látni lehet a figura arcát, sapkáját, szakállát. Ez már eleve kizárja, hogy nyúlként folytassa földi pályafutását. A szakember szerint a gyártók elég jól be tudják lőni, hogy mennyi csokimikulás fogy egy adott évben. Ehhez lövik be az aktuális évi gyártást, így sok felesleg egyébként sem marad meg. Ami esetleg megmarad és a szavatossági ideje is közeledik a lejárthoz, az az Élelmiszerbakhoz kerül és ott gyorsan szétosztogatják.

A csoki szavatossági ideje egyébként elég sokáig kitart. Rendszerint több, mint egy évig ehetőek a Mikulásra gyártott csoki. Így az is előfordul, hogy a csokimikulásokat visszaszállítják a gyártóhoz, majd ott raktározzák szakszerűen addig, amíg ismét nem jön a fehér szakállú.

Szóval bármennyire is szeretnénk alátámasztani a nyúllá változó csokimikulások legendáját, ezt most rendesen cáfolták.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés