Elegük van a Náraiban élőknek a száguldozó autókból

Néhány kocsival lelassították a forgalmat, nem tudják, kihez fordulhatnak segítségért.
 
 

Elegük van a Náraiban élőknek a száguldozó autókból

Néhány kocsival lelassították a forgalmat, nem tudják, kihez fordulhatnak segítségért.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Elegük van a Náraiban élőknek a száguldozó autókból

Néhány kocsival lelassították a forgalmat, nem tudják, kihez fordulhatnak segítségért.

A Szombathely melletti Náraiba érve, a helységnévtábla után egy transzparens fogad minket, Lassíts! felirattal, alatta pedig az 50 km-h-s sebességkorlátozó tábla rajzával, egy kis szmájlival megbolondítva. Mutatva, hogy nem rossz szándékúak rakták ki a feliratot, ők csak azt szeretnék, ha az autósok betartanák a lakott területre vonatkozó sebességkorlátozást.

„Nézzétek meg, még törlesztem a kölcsönt, de már repedezik a ház fala” - mondja Dobó „Mike” Miklós, akinek tetoválószalonja van a falu elején. És ő volt az, akinek egy Facebook-bejegyzése miatt indultunk el péntek délután Náraiba.

A „zikk zakk” meg is van, a falu elején lévő rövid egyenesben rózsaszínszalagos autók állnak, gondosan elrendezve az út két oldalán. Néhányuk szélvédője mögött az 50-es tábla.

A falu előtt van egy enyhe jobbkanyar, aztán egy egyenes. "Mike" szerint hiába a lakott területet jelző tábla, az autósok nem veszik el a gázt, egészen a következő kanyarig, ami már jócskán bent van a faluban. „Néha úgy megremeg a ház, mintha földrengés lenne” - mondja, majd elmeséli, hogy megkeresték már a polgármestert, a rendőrséget is.

De mindenhol azt mondták, hogy az autósoknak tudniuk kell, hogy lakott területre érve le kell lassítani 50-re. „Igen, de a szabály annyit ér, amennyit betartanak belőle” - ezt már a szomszéd mondja, aki csontkovácsként dolgozik az út mellett lévő házában.

„Néha úgy megremeg a masszázsasztal, hogy abba kell hagynom a kezelést” - mondja. Aztán elmeséli, hogy teherautók, kamionok is járnak erre, és azok sem lassítanak a faluban lévő kanyarig. Amióta Pornóapátinál megnyílt a határátkelő, a kamionok errefelé kerülik ki a fizetős útszakaszokat.

„Tényleg nem tudjuk már, kihez fordulhatunk, ehhez a kis demonstrációhoz önként csatlakoztak az utcában lakók” - teszi hozzá.

Visszasétálunk az utcára, épp egy helyközi busz kanyarog a parkoló autók között, a sofőr profi, megoldja. Elmegyünk a helységnévtábláig, jönnek-mennek az autók, most tényleg le kell lassítaniuk, ahogy beérnek a faluba. Közben egy kombi érkezik, lelassít, dühös középkorú nő kiabál ki nekünk: „A parkoló kocsik miatt nem demonstráltok, barmok? ”

Látható küzdelmet vív a kormánykerékkel, de leküzdi az akadályt. Szépen, óvatosan, 50 km/h-nál lassabban.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés