Nem kapsz taxit szombat este Szombathelyen? Nem te vagy az egyetlen!

Sok a hívás, kevés a taxi. Sokszor az utasok szúrnak ki egymással.
 
 

Nem kapsz taxit szombat este Szombathelyen? Nem te vagy az egyetlen!

Sok a hívás, kevés a taxi. Sokszor az utasok szúrnak ki egymással.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Nem kapsz taxit szombat este Szombathelyen? Nem te vagy az egyetlen!

Sok a hívás, kevés a taxi. Sokszor az utasok szúrnak ki egymással.

Szombathelyen volt program bőven a múlt hétvégén: bál, nyitóbuli, koncert, meg a szokásos szombati lazulás. Rendesen ébren volt az alvó város. Ám nem volt egyszerű közlekednie azoknak, akik taxival szerettek volna utazni. Kicsengő, de fel nem vett operátori telefonokról kaptunk hírt, meg arról, hogy a diszpécser kerek perec kijelentette: nincs szabad autó, nem tud küldeni.

Hogy mi ennek az oka, arról a város legnagyobb taxitársaságának, a Rádió Taxinak a képviselőjét, Fejes Tibort kérdeztük.

„ Valóban kevés a kocsink, legalábbis egy péntek, szombati csúcsidőben. Szombat este közel 20 autónk volt kint, de annyi esemény volt, hogy képtelenek voltunk minden hívást fogadni és mindenhova odaérni 5-10 percen belül. Egy szombat éjszaka a többi társasággal és a szabadúszókkal együtt nagyjából 50 taxi van kint Szombathelyen, ez mégsem elég a megnövekedett utasforgalomra ” - mondta Fejes.

A taxis hozzátette, hogy sokszor az utasok nehezítik meg a doogukat.

„Nem ritkán járunk úgy, hogy az utas kihívja a kocsit, ami 5-10 perc alatt ki is ér a megadott címre. A belső szabályzatunk szerint 10 percet kell várnia a sofőrnek, amire elhagyhatja a helyszínt, vagyis fals hívásnak tekintheti a címet. Nem egyszer van az, hogy az utas váratja a taxist. Kijön a házból, de még egy cigit elszív, még a maradék sörét megissza, szól, hogy a havert még meg kell várni. Aztán útközben a dohánybolt felé kell menni, ott megállni, tovább várni, és így tovább. Nem az utasokra akarunk panaszkodni, hanem ezzel azt akarjuk érzékeltetni, hogy egy péntek, szombati csúcsban bizony ezzel is számolni kell és sokszor ezért sem tudunk kocsit küldeni, mert az alapból 10-15 perces körből így 25-30 perces fuvar lesz. ”

De nem csak hétvégén nehéz taxit fogni. Hétköznap Szombathelyen négy és öt óra között is ez szinte lehetetlen a küldetés.

„Fél óra alatt nemigen lehet ilyenkor a város egyik pontjából a másikra átautózni, bár ezt gondolom, a többi sofőr is érzékeli. Nekünk taxisoknak is meg kell küzdenünk ugyanezzel a nehézséggel. Ha tehát valaki hétköznap ebben az időpontban szeretne kocsit hívni, de a taxi nem tud a rendelkezésére állni, akkor ne minket, hanem a közlekedést okolja” - tette hozzá társaság képviselője.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés