Szimfonikus köntöst húzott az Ocho Macho, és passzolt rá

Sok fotóval jöttünk haza az Ocho Macho Szívfonik koncertjéről.
 
 

Szimfonikus köntöst húzott az Ocho Macho, és passzolt rá

Sok fotóval jöttünk haza az Ocho Macho Szívfonik koncertjéről.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Szimfonikus köntöst húzott az Ocho Macho, és passzolt rá

Sok fotóval jöttünk haza az Ocho Macho Szívfonik koncertjéről.

Régi vágya teljesült az Ocho Macho zenekarnak hétfőn és kedden, szimfonikus koncertet adhattak a Weöres Sándor Színházban, mindkét este majdnem teltház előtt. Arról, hogy honnan indult ki ez az egész, milyen volt játszani a Kodály Központban, hogy jött a nyolc macsó mellé majd' nyolcvan ember a színpadra, már korábban készített nagyinterjúnkban mindent elolvashatnak, ide kattintva.

A hétfői és keddi SzívFonik koncerteken az Ocho Macho zenekar "mögött", de velük szorosan együtt lépett színpadra a Szívhúrosok, a 34-35 gyerekből álló klasszikus zenét játszó szigetvári zenekar. Gersy Károly (Döde) karmesterként lépett a dobogóra, de meg kell jegyeznünk, hogy ő hangszerelte a majd húsz ismert slágert klasszikus köntösbe. A harmincfős Tinódi Vegyeskar - Vucskics Anett karnaggyal - egy rezes szekció, és a Dübörgő Wattacukrock ifjúsági rockzenekar is a színpadon volt.

A koncertek különlegessége igazán mégsem abban rejlett, hogy milyen "hátteret" kapott az Ocho Macho, hanem attól, hogy a színpadon a legfiatalabb nyolc, míg a legidősebb hetven éves volt. Persze a gyerekek voltak többségben, ez mindkét félnek egy nagyon nagy dolog volt, kicsit különbözött is a jól bevált szimfonikus alapokra helyezett könnyűzenei előadásoktól.

Ahogy azt már Kirchknopf Gergő korábban elmondta, ez nem csak egyfajta akusztikus hangzású koncert lesz, gitártorzító és erőteljes hangzás egyaránt várható.

Ezt meg is kaptuk mindkét este, s bár előfordult, hogy néha erősen kellett fülelni, mert a trombita vagy a gitárszóló uralkodott a színpadról, ennek ellenére kifejezetten élveztük a kórus hangját vagy a vonósok játszotta főtémákat.

A reggae és a ska nem először találkozik a klasszikus zenei vonallal a világon, de inkább korábbi cikkünkből idézzük Gergőt: - Ezeknek a gyerekeknek meg van nyitva az agyuk egyfajta zeneiséggel, élőben játszanak, ahol nincs retus, pontosnak kell lenniük. Persze nekünk is. Az hogy legújabb lemezünk dalait is már tanulják azért van, mert nem érünk rá várni, együtt áll össze a műsor egy olyan képpé, ami kifejezi azt is, hogy honnan indultunk, hogyan haladtunk és hova érkeztünk a tíz évünk alatt.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés