Olvasói levelek nyomában: reklám a Brenner-suli előtt, zörgő csatornafedél, parkolási anomáliak

Mert a Nyugat.hu olyan, mint az egykori úttörő: ahol tud, segít. Három friss olvasói levélnek jártunk utána.
 
 

Olvasói levelek nyomában: reklám a Brenner-suli előtt, zörgő csatornafedél, parkolási anomáliak

Mert a Nyugat.hu olyan, mint az egykori úttörő: ahol tud, segít. Három friss olvasói levélnek jártunk utána.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Olvasói levelek nyomában: reklám a Brenner-suli előtt, zörgő csatornafedél, parkolási anomáliak

Mert a Nyugat.hu olyan, mint az egykori úttörő: ahol tud, segít. Három friss olvasói levélnek jártunk utána.

Az utóbbi hetekben nagyon megszaporodtak az olvasó leveleink. Ez egyrészt pluszmunkát és nagyobb odafigyelést kíván tőlünk, másrészt viszont örülünk, hogy lapunk a mindennapok részévé vált, annak meg különösen, ha a levelek közzétételével hozzájárulunk, hogy Szombathely, a megye, az ország és az egész világ egy kicsivel jobb hely legyen.

Az elmúlt 24 órában három olyan levél is jött, amely arra sarkalt minket, hogy megnézzük a bennük említett helyszíneket.

Borozóreklám a Brenner-iskola előtt

Egy környéken lakó olvasó jelezte, hogy a Brenner iskola előtt egy borozó reklámja található. Kérdés, hogy ez nem ellenkezik-e törvényi szabályozókkal, merthogy sokan beszélnek róla. Nos, kimentünk a helyszínre, és ezt láttuk: A tábla kétségkívül pikáns egy egyházi iskola előtt, de hogy sért-e valamilyen jogszabályt, azt első ránézésre nem is olyan könnyű eldönteni. A magyar törvények azt mondják, oktatási intézménytől számított 200 méteres távolságon belül nem lehet alkoholtartalmú italt árusítani. A reklám pont 200 méterben adja meg a Szigligeti vendéglő távolságát. De még mielőtt centit ragadnánk és lemérnénk, gyorsan tegyük hozzá, hogy a 4/1997. (I. 22.) kormányrendelet kivételt tesz a melegkonyhás vendéglátó üzletekkel. A Szigligeti márpedig az. Most már csak az a kérdés, hogy a tábla megfelel-e a 2008-as reklámtörvényben megfogalmazottaknak, amely szerint „tilos közzétenni alkoholtartalmú ital reklámját … köznevelési és egészségügyi intézményben, továbbá ilyen intézmény bejáratától légvonalban mért kétszáz méteres távolságon belül szabadtéri reklámhordozón”. Nos, mivel a reklámon nem szerepel konkrét alkoholtartalmú ital, úgy tűnik, jogilag erről az oldalról is rendben van a tábla. Ettől függetlenül kétségkívül nem túl szerencsés ez így.

Parkolási anomáliák a Vörösmarty utcában

András nevű olvasónk ezt írta: “A szombathelyi új parkolási rend miatt kerestem fel Önöket: Az új parkolási rend szerint a Vörösmarty utca nem fizetős, a szomszédos utcák viszont igen. Így aki például a Vörösmarty 3.-ban lakik, mivel a ház előtti ingyen parkolók tele vannak, kénytelen pl. a Kisfaludy Sándor utcában parkolni, természetesen jegyet váltva. Lakóhely szerinti kedvezményes bérlet nem jár, a ház előtt nincs hely. A Szova szerint vennünk kell minden hónapban 6000 forintért bérletet, mivel a házunk előtt parkolni nem tudunk, csak a környező utcákban.”

Ide is kimentünk, és ezt láttuk:

Amint a fotón is látszik, egyetlen parkoló éppen volt tömb előtt, de a probléma nyilván létezik. Sajnos a fizetős zónák szélén szinte mindenhol ez van, és nem is nagyon lehet rajta segíteni. Ha a viccelődni akarnánk, azt írnánk, hogy a Vörösmarty utca fizetőssé tétele megoldaná a gondokat, de tudjuk, az ilyen helyen lakók számára nem olyan vicces a helyzet. Azért is beszélünk róla, mert nem egyedül a Vörösmarty 3. fejfájása. A Szova valóban nem tud mást mondani, mint amit írtak, merthogy a döntéseket nem ők, hanem a képviselők hozzák. Megoldást az jelentene, ha nem toldozgatnák-foltozgatnák a város ezer sebből vérző közlekedési rendszerét, hanem alapjaiban és radikálisan átgondolnák.

Zajos aknafedél a Rohonci úton

“A Rohonci és a Bartók lámpás kereszteződésénél lévő aknafedél meglazult és nagyon zajossá vált ahogy áthaladnak rajta a járművek! Balesetveszélyes lehet! Kérem, ha lehet, tegyék közzé” - írta Gábor.

Ide is kimentünk csütörtök délután, és ezt láttuk, hallottuk:

Az ügyesebbek, rutinosabbak, kikerülik, a többiek durrannak egy nagyot. Főleg a buszok és a terepjárók szólnak szépen. Hogy mennyire balesetveszélyes, azt nem tudjuk, de érdekes lehet a környékbeli lakásokban ezt hallgatni napok óta. Ezennel jelezzük akkor mindenkinek, hogy erre számítsanak a Rohonci út és a Bartók Béla kereszteződésénél, az illetékeseknek meg azt, hogy nézzék meg, nem kell-e ezzel csinálni valamit.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés