"50 forinttért vettem bérletet, 3 évet kaphatok" - Olyan sztorit írtak a BKK-botrányról, amit még Orwell is abszurdnak találna

Pedig nem az, csak a mai Magyarország.
 
 

"50 forinttért vettem bérletet, 3 évet kaphatok" - Olyan sztorit írtak a BKK-botrányról, amit még Orwell is abszurdnak találna

Pedig nem az, csak a mai Magyarország.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

"50 forinttért vettem bérletet, 3 évet kaphatok" - Olyan sztorit írtak a BKK-botrányról, amit még Orwell is abszurdnak találna

Pedig nem az, csak a mai Magyarország.
A Facebookon terjed egy kis szatíra, amit nem sokkal azután írtak, hogy letartóztatták azt a fiatalt, aki meg merte mondani, hogy hibás a BKK rendszere. A sztori arról szól, hogy mit élhetett át a "hacker", amikor bevitték a böribe:

1. hét, hétfő

Éjjel bevittek az előzetesbe. Van itt néhány nagydarab, tetovált rab. Főleg gyilkosok és rablógyilkosok. Elmondtam, hogy 50 forinttért vettem bérletet, mert súlyos hibát találtam a BKK online felületén. Elsápadtak, majd tisztelettel arrébb húzódtak. Az egyik felajánlotta, hogy szívesen kitisztítja majd a cipőmet, ha igényt tartok rá. Talán nem is lesz itt annyira rossz.

1. hét, kedd

Beszélgettem a cellatársaimmal. Az egyik gyilkos elmondta, hogy 5 évet is kaphat, de lehet hogy 3 év múlva szabadon engedik mert hirtelen felindulásból ölt. A másik ittasan elütött egy asszonyt, 3 évet kaphat, de lehet hogy 2 év múlva elengedik, mert a nő szabálytalanul közlekedett. Mondtam, hogy az 50 forinttért vett bérlet miatt 3 évet is kaphatok, de lehet hogy leviszik 2 évre, mert két perccel később jeleztem a BKK felé a hibát.

1. hét, szerda

Ma kihallgattak a rendőrök. Azt mondták, bizonyítsam be, hogy nem nyerészkedni akartam a vásárlással. Mondtam hogy 300 kilométerre lakom Budapesttől. Azt mondták ne próbáljak trükközni, ők okos rendőrök, "Mink to-vább-kép- zé-sen is vó-tunk" (így mondták) és tudják, hogy akár le is másolhattam budapestieknek a QR kódot. Végem van.

1. hét, csütörtök

Kínozni kezdtek! Behoztak egy számítógépet, a hóhér a BKK oldalát mutogatta, amíg már csak az 503-as hibát lehetett látni.

1. hét, péntek

Tovább kínoznak! Mivel a BKK oldala nem jött be, arra kényszerítettek, hogy a T-Systems weboldalát nézzem órákon át. Aztán már az se jött be.

2. hét, hétfő

Miután látták, hogy nem török meg, magánzárkába tettek. Nem én vagyok a zárka első lakója. Van itt egy falhoz láncolt csontváz. A falra valaki körömmel néhány régi SSL sebezhetőséget kapart. Az utolsót már nem tudta befejezni... Ma éjszaka megjelent a csontváz szelleme. Dömötör a neve, még az SSL Heartbleed hibát jelezte egy állami cégnek, ezért zárták el, aztán itt felejtették és éhen halt. Azóta itt kísért.

2. hét, kedd

Bejött az ügyvédem. Azt mondta, az "információs rendszerben lévő adatot jogosulatlanul vagy jogosultsága kereteit megsértve megváltoztat, töröl vagy hozzáférhetetlenné tesz" paragrafussal gyanúsítanak. Megkért, áruljam el neki, milyen keretekről van szó, ami miatt nem lehet hozzáférni az adatokhoz. Nem tudom, hogy az ügyvéd mennyire felkészült a témában, de rossz előérzetem van.

2. hét, szerda

Elkészült a szakértői jelentés. Egymillió forintos anyagi kárt okoztam az 50 forinttért vett bérlettel, további két milliárd forintos erkölcsi kárt pedig azzal, hogy az ellenzéki sajtó is tudomást szerzett erről. A szakértő szerint a bérletet akár a maffiának is eladhattam. Ha nem tudom bebizonyítani hogy ezt nem tettem, leültetnek. Hogy lehet bebizonyítani, hogy valamit az ember nem tett meg?

2. hét, csütörtök

Olvasgatom tovább a szakértői jelentést. A szakértő talált néhány bitet a gépemen, ami őt távolról a korábbi kormányzati támadásra emlékeztette. Azt írta, ez alapján biztos hogy azt is én tettem, a kár mintegy 150 millió forint.

3. hét, péntek

Kopogást hallottam a zárka falán. Rájöttem, hogy valaki a bináris kódban kopog. Válaszoltam neki, és most hexában kopogva beszélgetünk. Ő is hibajelentés miatt ül. Egyre többen szállnak be a kopogós levelezésbe. Most már levelezési listaként kopogunk. Dömötör lett a mailer daemon.

Beszéltünk a szatíra szerzőjével is, aki azt mondta, hogy egy régebbi sztorit aktualizált. Ijesztően jól működött.

(Címlapfotó: HVG)

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés