Villanyautós céggé alakítják az Opelt, nincs szó gyárbezárásról

Reménykedhetnek a szentgotthárdiak.
 
 

Villanyautós céggé alakítják az Opelt, nincs szó gyárbezárásról

Reménykedhetnek a szentgotthárdiak.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Villanyautós céggé alakítják az Opelt, nincs szó gyárbezárásról

Reménykedhetnek a szentgotthárdiak.

Ahogyan hétfőn jeleztük, ma reggel Michael Lohscheller vezérigazgató bejelentette az Opel-konszernt érintő változásokat. Viszont túl sok konkrétum most sem hangzott el, távlati tervekről van szó. Az biztosnak tűnik, hogy egyelőre egyetlen gyárat sem zárnak be, így a szentgotthárdit sem.

A bejelentés fő elemei:

Globális villanyautós céggé tennék az Opel/Vauxhallt és 2024-ig valamennyi személyautó modellcsalád elektromos hajtást kap.

A Rüsselsheimben lévő központ a teljes Groupe PSA globális kompetenciaközpontjává alakul át. Itt többek közt üzemanyag cellát, bizonyos automatizált vezetési technológiákat és vezetőtámogató rendszereket fognak fejleszteni.

A gyártóüzemeknél az új termékeket allokálják egymás között. Valamennyi Opel/Vauxhall üzemben gyártják majd a Groupe PSA által fejlesztett CMP és EMP2 padlóvázán alapuló modelleket.

2019-re az eisenachi gyárban terveznek egy új SUV-ot előállítani; Rüsselsheimbe pedig egy D-szegmensbe tartozó (menedzserautó) jármű kerül.

Az új hajtóművek gyártási helyének kijelölése az Opel/Vauxhall üzemekben párhuzamosan történik majd az átállással a GM motorjairól és sebességváltóiról a Groupe PSA gyártmányaira. (Szentgotthárdon jelenleg csak motorok készülnek.)

2024-től kezdve valamennyi Opel/Vauxhall személyautó közös Groupe PSA padlóvázra épül.

Vagyis, a szentgotthárdi gyár néhány évig biztosítva van, arról, hogy milyen szerepet kap majd az új konstrukcióban és a villanyautó, elektromos hajtűmű gyártásában, később döntenek.

A vezérigazgató azt is hangsúlyozta, hogy a cég szándéka valamennyi üzem megőrzése és korszerűsítése, és a kényszerű elbocsátások elkerülése.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés