Hende Csaba egy budapesti cégtől bérli új irodáját, Bana Tibornak három is van a megyében

Megnéztük, mennyiért és kitől bérelnek irodákat a Vas megyei országgyűlési képviselők.
 
 

Hende Csaba egy budapesti cégtől bérli új irodáját, Bana Tibornak három is van a megyében

Megnéztük, mennyiért és kitől bérelnek irodákat a Vas megyei országgyűlési képviselők.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Hende Csaba egy budapesti cégtől bérli új irodáját, Bana Tibornak három is van a megyében

Megnéztük, mennyiért és kitől bérelnek irodákat a Vas megyei országgyűlési képviselők.

Két hete írtuk, hogy Hende Csaba új irodát bérelt a belvárosban, otthagyta a 11-es Huszár úti volt laktanyát. Hende egy katonai ruhákat, felszereléseket árusító bolt helyére költözött be a Savaria Nagyszálló mellé, illik is ez egy volt honvédelmi miniszterhez.

De ha már egy országgyűlési képviselő irodabérléséről van szó, megnéztük, hogy Vas megye négy képviselője hol, mennyiért és kitől bérel irodát. Ehhez az Országgyűlés Hivatalához fordultunk, ahonnan pár nap alatt meg is kaptuk a választ.

Az országgyűlési képviselők irodáinak bérleti díját az Országgyűlés Hivatala fizeti, de a képviselőknek joguk van azt kiválasztani. Egészen tavaly augusztus 1-ig egy képviselő havi 373 939 forintért bérelhetett irodát, ezt azonban tavaly megemelték, jelenleg havi 623 700 forint a keret. Érdemes megjegyezni, hogy ezen felül havi 1 782 000 forintot kapnak ahhoz, hogy munkatársakat, alkalmazottakat foglalkoztathassak. Adott esetben akár egy irodavezetőt is.

Elöljáróban annyit, hogy egyik vasi képviselő irodájának bérleti díja sem közelíti meg a maximális összeget, pedig van, aki három irodát is bérel. Menjünk sorban.

Hende Csaba (Vas megye 1. választókerület)

Hende új irodáját már említettük, az iroda bérleti díja havi 149 225 forint. Egy budapesti székhelyű cégtől, a Reno-Rent Kereskedelmi és Fővállalkozói Kft-től bérlik. Egészen 2015-ig Szombathelyen működött már egy cég ugyanezen a néven, de azt négy éve törölték a nyilvántartásból. Hende főbérlőjének egyébként Szombathelyen a Mártírok terén, a Szelestey utcában és a Farkas Károly utcában is van egy telephelye, és jelen van Répcelakon is.

Ágh Péter (Vas megye 2. választókerület)

Ágh Péternek Sárváron, a Batthyány u. 17. I/3. alatt bérel irodát az Országgyűlés Hivatala. Nem olcsó, havonta 241 300 forintba kerül, és egy Lőrincz László nevű magánszemély a tulajdonosa.

V. Németh Zsolt (Vas megye 3. választókerület)

A vasvári V. Németh Zsolt választókerületében három város van, Körmend, Vasvár és Szentgotthárd, ezek közül kettőben bérel irodát, Szentgotthárdon nincs irodája.

Körmenden, a Rákóczi u. 35-ben a városi önkormányzattól havi 148 500-ért bérel egyet, Vasváron az Alkotmány u. 1-ben van irodája, nem máshol, mint a város polgármesteri hivatalában, így természetesen az önkormányzat a főbérlő.

Bana Tibor (Jobbik lista)

A szentgotthárdi Bana Tibor a Jobbik országos listájáról szerzett mandátumot. Három irodája is van, a 3. választókerület két városában és Szombathelyen.

Szentgotthárdon a Hunyadi út 21-ben, vagyis a helyi Áfész irodaházában van irodája, a havi 148 590 forint bérleti díjat is az Áfésznek fizeti.

Körmendi, a Szabadság tér 5. földszint 5-ben lévő irodáját két személytől, Dr. Kollányiné Patkó Ritától és Patkó Edinától bérli havi 119 000 forintért.

Plusz ő bérli (és az Országgyűlés Hivatala fizeti) a Jobbik szombathelyi irodáját a Kiskar u. 3. alatt havi 143 510 forintért. A bérleti díjat a Horváth és Társa Kft-nek fizeti.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés