Fizetőparkoló övezetté alakítanák a szombathelyi vasútállomás teljes környékét

Viszont a föld alatt lehet majd átsétálni a vasútállomástól az új buszpályaudvarra. Mutatjuk, mi mindent a tervez még a város.
 
 

Fizetőparkoló övezetté alakítanák a szombathelyi vasútállomás teljes környékét

Viszont a föld alatt lehet majd átsétálni a vasútállomástól az új buszpályaudvarra. Mutatjuk, mi mindent a tervez még a város.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Fizetőparkoló övezetté alakítanák a szombathelyi vasútállomás teljes környékét

Viszont a föld alatt lehet majd átsétálni a vasútállomástól az új buszpályaudvarra. Mutatjuk, mi mindent a tervez még a város.

A városházi programok közt akadtunk rá, hogy ma délután a szombathelyi vasútállomás környéki utcák forgalmi rendjéről tartanak lakossági fórumot. Első körben azt hittük, a téma a belvárosi dugó lesz, hiszen csúcsidőben rendre beáll itt a forgalom. Felhívtuk hát Illés Károly alpolgármestert telefonon, aki közölte, a téma ezúttal a parkolási probléma lesz, nem a forgalmi dugók.

A Welther Károly, a Nádasdy Ferenc és a Kisfaludy Sándor utca lakói kezdeményezték a SZOVÁ-nál, hogy legyenek fizetősek ezek az utcák is

Mivel a vasútállomás környékén élők állandósult problémája, hogy nem találnak szabad parkolóhelyeket, ha házuk előtt szeretnének megállni. Mivel a szóban forgó utcákon ingyen lehet parkolni, sokan, akik a vasútállomásra igyekeznek, vagy akár csak a belvárosban dolgoznak, az ingyenesség miatt itt állnak meg.

Ahhoz képest, hogy a probléma valószínűleg sokakat érint - egyrészt az ott élőket, másrészt pedig azokat, aki a vasútállomáson szeretnének időnként megállni - a lakossági fórum minimális érdeklődés mellett zajlott.

Páran jöttek csak el, jórészt azonban inkább az új buszpályaudvar terve érdekelte őket, sem mit a vasútállomás környékén a forgalmi rend változása. De Illés Károly alpolgármester, (aki később Kántás Zoltánnal képviselői órát is tartott), türelmesen magyarázott, hol hogyan, mit tervez a város.

Délután be is jártuk a területet és megmutattuk, hogyan nem lehet parkolni most a környéken.

Nyugat.hu

Parkolási helyzet a szombathelyi vasútállomáson

Megtudtuk hát, hogy lakossági kérésre az önkormányzat felkérésére a SZOVA már meg is vizsgálta, miként lehetne megoldani a vasútállomás környékén a parkolási anomáliákat.

Két ütemben tervezik a változások megvalósíthatóságát:

Az első ütemben a Széll Kálmán és a Vörösmarty utcát, valamint a Széll Kálmán belső tömbjeit, a Vasút utcát, egészen a Szent Márton utcáig, valamint az Éhen Gyula teret is mind a parkoló övezetbe sorolnák.

Valamit a Kisfaludy utca is fizetős lenne. Ezt az utcát ráadásul egyirányúsítanák is, a Nádasdy Ferenc irányából a Vörösmarty irányába.

Ha pedig minden a tervek szerint alakul, akkor - jelentette még be Illés Károly - a második ütemben a parkoló övezetet szeretnék kiterjeszteni még a Welther Károly illetve a Nádasdy Ferenc utcára is. Valamint egyirányúsítanák a Nádasdy utcát.

Mi lesz az új buszpályaudvarral, megépül egyáltalán?

A fórumon egy Éhen Gyula téren lakó a fórumon arra panaszkodott: hogy a vasútállomás környéke roppant elhanyagolt. Az iránt is érdeklődött, mi lesz a tervezett új buszpályaudvarral, mert egyelőre ezen a területen is csak azt látja, hogy lepusztult és nyüzsögnek rajta a patkányok.

Az új buszpályaudvar kapcsán Illés Károly alpolgármester elmondta, hogy a Modern Városok Programba sikerült (a 30 éve tervként létező) az elképzeléseket beilleszteni. Ennek konkrét tervezése is hamarosan elkezdődik. Egy izgalmasat még hallhattunk, az új buszpályaudvart egy föld alatti aluljáró fogja a vasútállomással összekötni, így a gyalogos forgalom egy része lent a föld alatt zajlik majd.

Egy a környéken élő hölgy arra panaszkodott, mi lesz, ha az új pályaudvar megépül, hogyan fogják az ott élők a buszok benzingőzét kibírni. Illés Károly közölte, egyrészt a kérdéses lakótömböket a forgalomtól a buszpályaudvar új épülete elzárja majd, másrészt az önkormányzaton azon vannak, hogy minél körszerűbb buszok (elektromos például) közlekedjen majd.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés