A Parlament a bírósági ítélet előtt mondta ki Czeglédy bűnösségét

Az Országgyűlés ma határozatban kérte fel a kormányt, hogy gondoskodjon a Czeglédy-ügy károsultjairól.
 
 

A Parlament a bírósági ítélet előtt mondta ki Czeglédy bűnösségét

Az Országgyűlés ma határozatban kérte fel a kormányt, hogy gondoskodjon a Czeglédy-ügy károsultjairól.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Parlament a bírósági ítélet előtt mondta ki Czeglédy bűnösségét

Az Országgyűlés ma határozatban kérte fel a kormányt, hogy gondoskodjon a Czeglédy-ügy károsultjairól.

A parlament 148 kormánypárti és jobbikos igen szavazattal, 3 nem ellenében fogadta el fideszes képviselők erről szóló indítványát - tudósít az MTI.

A Ház döntése alapján a kabinetnek a lehető leggyorsabban ki kell fizetnie azokat, akiket Czeglédy Csaba, az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője és társai tudatosan megkárosítottak.

Legalábbis a tisztelt ház szerint. A független magyar bíróság ugyanis még nemhogy nem mondta ki Czeglédy Csaba bűnösségét, de még csak nem is tárgyalta az ügyét. Ugyanis, bár Czeglédyit júniusban őrizetbe vette a NAV, és a mai napig már 13 gyanúsított van előzetes letartóztatásban, vádat emelni mindeddig nem sikerült. A gyanú szerint 1,7 milliárd forint áfát és 1,6 milliárd forint SZJA-t nem fizetett ki a Czeglédy vezette Human Operator Zrt.

A kormánypárti sajtó azt hangoztatja, hogy több ezer károsultja van a Czeglédy-ügynek. Legutóbb, ez ügyben az Origót kötelezték helyreigazításra, abból a cikkből kiderült, hogy mindössze 11 fő jelezte kárigényét az egyik érintett iskolaszövetkezetnél, a DiákÉsznél. Az ő bérkövetelésük pedig még az egy millió forintot sem éri el, egészen pontosan 802 ezer 822 forint.

Az Országgyűlés, egészen pontosan annak fideszes többsége, emellett indokoltnak látja annak vizsgálatát, hogy a Human Operator Zrt. tevékenységének volt-e köze azon balliberális pártok finanszírozásához, amelyeknek Czeglédy Csaba a mai napig képviselője a szombathelyi közgyűlésben.

Itt érdemes megjegyezni, hogy a határozati javaslat egyik beterjesztője Hende Csaba volt.

A kormánypárti képviselők kitértek arra is - írja az MTI, hogy a gyanú szerint elkövetett bűncselekmények társadalmi veszélyességét fokozza, hogy Czeglédy Csaba nemcsak a gazdasági, hanem a politikai élet aktív szereplője is. Czeglédy Csaba a Magyar Szocialista Párt, a Demokratikus Koalíció és az Együtt szombathelyi képviselője, továbbá az MSZP, a DK és Gyurcsány Ferenc családi cége, az Altus Zrt. ügyvédjeként is eljárt - fejtették ki, hozzátéve, emellett dokumentumok bizonyítják, hogy Czeglédy Csaba 2016 februárjában 255 ezer eurós (átszámítva megközelítőleg 80 millió forintos) kölcsönt kapott Gyurcsány Ferenc cégétől, az Altus Zrt.-től.

Szintén érdemes megjegyezni azt is, a kormánypárti képviselők úgy nyilatkoznak, mintha ma Magyarországon valakinek kölcsönadni törvénysértés lenne. Pedig nem az. Ha pedig valaki kölcsön ad egy adósnak 80 millió forintot, ésszerű, hogy szerződést írnak róla.

Bár már rengeteg helyen leírtuk, azért nem árt megint emlékeztetni, hogy a Human Operator Zrt. számláján ott van az a pénz, amit bármikor el lehetne utalni a diákszövetkezeti dolgozóknak bérként. A számlákat azonban a NAV zárolta, ezért nem mentek ki az utolsó havi bérek. Ha a NAV feloldaná a zárolást, akkor azon nyomban meg tudnának indulni az utalások.

Egyébként június óta Czeglédy Csaba sem kapta meg munkáltatójától a Human Operator Zrt.-től a munkabérét. Így könnyen előfordulhat, hogy a Parlament mai döntése értelmében őt is kártalanítják.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés