Szerdán rendkívüli közgyűlés lesz a Styl-gyárról, a stadion üzemeltetéséről

Kérdés, hogy a Fidesz-frakció hajlandó lesz-e részt venni rajta.
 
 

Szerdán rendkívüli közgyűlés lesz a Styl-gyárról, a stadion üzemeltetéséről

Kérdés, hogy a Fidesz-frakció hajlandó lesz-e részt venni rajta.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Szerdán rendkívüli közgyűlés lesz a Styl-gyárról, a stadion üzemeltetéséről

Kérdés, hogy a Fidesz-frakció hajlandó lesz-e részt venni rajta.

Szerda reggelre hívta össze Puskás Tivadar polgármester a szombathelyi közgyűlés rendkívüli ülését. Úgy tudjuk, nem igazán örömmel, de kénytelen volt megtenni, ugyanis a baloldali frakció jelenlegi hét tagja kezdeményezte, és ez jóval több, mint amennyit a törvény előír.

Káosz a stadion üzemeltetése?

Vagyis,a polgármester kénytelen volt összehívni a közgyűlést. Az már más kérdés, mennyire lesz ez sikeres, ugyanis nem csak a határozatképesség fontos, hanem az is, hogy sikerül-e megszavazni a napirendet. Ez majd holnap reggel kiderül.

A baloldal több napirendi pontot javasol, írásos előterjesztések azonban nincsenek. meg akarják tárgyalni a stadionüzemeltetést. Február utolsó napján a jogi és társadalmi kapcsolatok bizottságának ülése majdnem kudarcba fulladt, de végül sikerült dönteniük, Másnap kiderült, hogy a gazdasági és városüzemeltetési bizottság is egyetértett, hogy a sportkomplexum üzemeltetését kétfelé választják.

A stadiont a Haladás Labdarúgó Kft., a munkacsarnokot pedig a Haladás VSE üzemelteti, a labdarúgók 115, a HVSE 100 milliót kap ennek fedezetére az önkormányzattól. Nemény András, a baloldal frakcióvezető sajtótájékoztatóján azt mondta, teljes a káosz a szombathelyi stadion üzemeltetésénél, a bevételeket még most sem tudják tervezni, és a tényleges költségeket sem ismerik.

Több és kisebb bizottságot szeretnének

A baloldal szeretné, ha a bizottsági struktúráról is tárgyalnának, szerintük ugyanis a stadionüzemeltetésről tartott ülések bizonytalanságából kiderült, hogy a jelenlegi struktúra nem alkalmas feladatára. vagyis, azt akarják, hogy a jelenlegi három nagy bizottság (gazdasági és városstratégiai, oktatási és szociális, valamint jogi és társadalmi kapcsolatok) helyett térjenek vissza a korábbi, több, kisebb és tematikusabb bizottságot szeretnének.

Meg akarják menteni a Stylt és a dolgozóit

Információink szerint a Styl-gyárról szóló javaslatot is előterjesztik a baloldali képviselők. Annak ellenére, hogy a hétfő délelőtti tüntetés után a városvezetés olyan közleményt adott ki, ami szerint lemondtak a gyár megmentéséről és inkább a munkahelyüket elveszítő dolgozókon akarnak segíteni.

A baloldal javaslata arról szól, hogy a város nyújtson 150 milliós segítséget a Stylnek, így ki lehetne fizetni az elmaradt béreket, majd később segítsék a menedzsment által kidolgozott akcióterv megvalósítását.

A holnap reggel fél kilenckor kezdődő rendkívüli közgyűlésről még délelőtt beszámolunk.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés