Támadnak a részeg darazsak

Nincs ennivalójuk.
 
 

Támadnak a részeg darazsak

Nincs ennivalójuk.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Támadnak a részeg darazsak

Nincs ennivalójuk.

A nyár végén egyre nehezebben találnak maguknak eleséget a darazsak Nagy-Britanniában, ezért gyakran a pubok kerthelyiségeiben kilöttyintett cidermaradékokra vagy a rothadó gyümölcsökre szorulnak rá.

Ettől persze berúgnak, amitől nem hogy lenyugodnának, sőt, sokkal inkább felélénkülnek. Ilyenkor megnő a támadás veszély- figyelmeztetnek a szakértők.

Arról nem is beszélve, hogy az ittas darazsak nem csak agresszívabbak, hanem bátrabban rászállnak az édes kajákra és könnyeben belepottyannak a cukros italokba, ami különösen veszélyes az emberekre nézve.

A probléma már több éve fennáll. A darazsak egy genetikai módosuláson esnek át: a vadászok érettebbé válva a legyek helyett rákattannak a cukorra. Egy ideig ezt a királynőjük lárvái biztosítják nekik, ám mikor a peterakási szezon végével kiürülnek a tartalékok, a felnőtt példányok újra cukorkeresésbe kezdenek.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés