A Ripost hősiesen nekiment a Müllernek

A Habony Árpádhoz köthető bulvárlap sérelmezi, hogy Németországban olcsóbb a tusfürdő és a vécépapír, mint nálunk.
 
 

A Ripost hősiesen nekiment a Müllernek

A Habony Árpádhoz köthető bulvárlap sérelmezi, hogy Németországban olcsóbb a tusfürdő és a vécépapír, mint nálunk.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Ripost hősiesen nekiment a Müllernek

A Habony Árpádhoz köthető bulvárlap sérelmezi, hogy Németországban olcsóbb a tusfürdő és a vécépapír, mint nálunk.

Mindig is csodálkoztam azon, hogy némelyek a Sparól elégítik ki információs igényüket, de bevallom, a pénztárnál sorban állva én is megnézem a címlapokat.

Így aztán szombat reggel akaratlanul is a szembe ötlött a Ripost vezető híre, amely arról tájékoztatott, hogy a német drogériák szemét és köcsög módon bizonyos termékeket drágábban adnak Magyarországon, mint Németországban.

Holott – és ez mindennek a teteje! - Németországban többet keresnek.

Kicsit felhúztam magam, vérnyomásom felszökhetett százról vagy száztízre, de nem vettem meg az igényes kormányközeli lapot, amely Bódi Sylvi használt bugyijainak árveréséről is bő és korrekt tájékoztatást ígér az első oldalon.

Aztán amikor elcsendesült az elveszett majd meglett szemüvegem feletti izgalmam, úgy döntöttem, mégiscsak megér 179 forintot a Ripost sokat ígérő oknyomozása.

Csakhogy mire a Kőszegi utcai újságoshoz értem, az éppen bezárt, nekem meg – becsülettel bevallom bűnömet – nem volt kedvem a szombat déli hidegben egy Ripostért körbebiciklizni a várost. Abban bíztam, hogy az majd úgyis fent lesz az interneten.

Nos, a cikket meg is találtam az online kiadáson, azzal a címmel, hogy „Bosszantó, durván megszívatnak a magyar drogériák”.

Az érezhetően megbotránkozott szerző - a Facebookon már korábban kerengő Müller-reklámújságokra építve - azt fejtegeti, hogy egyes termékek Magyarországon drágábbak, mint Németországban.

És hogy ez „felháborító megkülönböztetés”.

Nos, én azt nem mondhatom, hogy ez így csak a szokásos hergelés, szimpla hangulatkeltés, közgazdasági analfabetizmus és újságírói csúfság.

Azért nem mondhatom, mert az online verzió végén ott van, hogy további részletek a szombati nyomtatott lapszámban. Abban, amit nem vettem meg.

Így még az is lehet, hogy abban a szerző korrigálja magát. Rávilágít arra, hogy a multinacionális cégek árkalkulációja bizony roppant bonyolult tevékenység, és abban nem sok helye van a derék magyarok szándékos szívatásának.

Lehet viszont köze annak, hogy a mi világcsúcstartó, gazdaság- és vállalkozásnyomorító áfánk cirka 10 százalékkal magasabb, mint Németországban, és talán annak is, hogy az árakba a külföldi láncok beépítik az őket sújtó kormányzati különadókat.

Még az is lehet, hogy a nyomtatott Ripost tökös riportere az olcsóbb-drágább téma kapcsán annak is utánajárt, miért van az, hogy a magyar élelmiszer-láncok drágábbak, mint a külföldiek, így a kistelepülések jellemzően szegényebb lakossága veszi legdrágábban a napi cikkeket.

Esetleg megkérdezte a minisztériumot, mit kívánnak tenni az ügyben, hogy hiába emelkednek szerényen a magyarországi bérek, azok bizony már nem csak a német, hanem a cseh, lengyel és szlovák bérektől is egyre jobban leszakadni látszanak.

Szóval nem akarok így látatlanba ítélkezni, ha valaki megvette a szombati Ripostot, esetleg megoszthatja velünk információit.

Mellesleg sajtóértesülések szerint a Ripost Habony Árpád médiabirodalmához tartozik és kormányzati százmilliókat nyelt be.

Így aztán különösen megható a vécépapírárak miatti aggodalma.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés