Róka flangált a Rohonci úton

Nem kell megijedni tőlük, de legyünk óvatosak.
 
 

Róka flangált a Rohonci úton

Nem kell megijedni tőlük, de legyünk óvatosak.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Róka flangált a Rohonci úton

Nem kell megijedni tőlük, de legyünk óvatosak.

Egyik olvasónk csütörtök hajnalban rókát látott a szombathelyi Rohonci úton, és a képeket meg is osztotta velünk, amit ezúton is köszönünk.

Kicsit utána néztünk a városi róka ügyének, és kiderült, hogy több tévhit is kering erről a jelenségről.

Először is a rókák városba „költözése” az utóbbi időkben egyáltalán nem szokatlan. Magyarországon alaposan megnőtt a rókaállomány, ennek következtében megkezdődött az rókák urbanizációja, parkokban, beépítetlen vagy ipari területeken nem ritkák a „rókalyukak”. Remekül elélnek a kukákban talált ételhulladékon, elcsórják a kertbe kitett kutya- és macskaeledelt. Hozzászoktak az emberhez, így aztán kevés félelmet mutatnak.

Ez utóbbi miatt ma már szintén a tévhit, hogy a városban lazán kószáló róka biztos, hogy beteg vagy veszett.

Ugyanakkor mindenképpen legyünk óvatosak, és semmiképpen ne nyúljuk az állathoz!

A szakemberek szerint az a legjobb, ha kiáltással vagy tapssal hívjuk fel magunkra a figyelmet. Az egészséges állat vagy elmenekül, vagy kitér az utunkból.

Ha az állat a félelem nélkül a közelünkbe jön, hagyná magát megérinteni, embert vagy háziállatot támad meg, akkor jó eséllyel veszett állatról van szó.

Ha családi házas környéken lakunk, és nem szeretnénk rókákkal osztozni a területen, mindenképpen tároljuk zártan a hulladékot.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés