Saját nevelésű játékosaival kötött profi szerződést az SZKKA

Csire Fanni hosszabbított, Pődör Rebeka egy évre írt alá.
 
 

Saját nevelésű játékosaival kötött profi szerződést az SZKKA

Csire Fanni hosszabbított, Pődör Rebeka egy évre írt alá.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Saját nevelésű játékosaival kötött profi szerződést az SZKKA

Csire Fanni hosszabbított, Pődör Rebeka egy évre írt alá.

Az SZKKA életpályamodelljével összhangban a klub saját nevelésű játékosai közül Csire Fanni meghosszabbította szerződését, Pődör Rebeka pedig egyéves kontraktust kötött. Ősztől vélhetően mindketten már az NB I-ben gyarapíthatják góljaik számát.

Egyre több kézilabdázó tanul a Nagy Lajos Gimnázium sporttagozatos osztályaiban. Köszönhető mindez annak, hogy 2017-ben a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia és a Nagy Lajos Gimnázium megállapodást kötött a gimnáziumi tanulók kézilabda játékra nevelésére, valamint az iskolában működő köznevelési típusú sportiskolai osztály népszerűsítésére kézilabdázói körében. Az együttműködési megállapodás továbbsportolási lehetőséget hivatott biztosítani, így órarendi keretek között edzőtáborokban és edzéseken is iskolaidőben vehetnek részt a diákok.

Az SZKKA szakmai edzőt biztosít a tanulók kézilabda játékra nevelésére, aki az iskola testnevelő tanárával együttműködve, a szakmai igazgató utasításai szerint dolgozik. Emellett a neveléshez szükséges eszközöket és a diákok utánpótlás és korosztályos csapatokban történő szerepeltetését is az SZKKA biztosítja. A Nagy Lajos Gimnázium pedig a foglalkozásokhoz a kézilabda iránt érdeklődő tanulókat, a minél magasabb szintű létesítményi feltételeket biztosítja, emellett az iskola a diákolimpiai versenyekre is benevezheti a SZKKA által nevelt játékosokat a saját nevében és költségén.

Csire Fanni is a Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, Pődör Rebeka pedig jelenleg 11. évfolyamos ugyanitt.

Az aláírás után Csire Fanni elmondta, hogy számára nagyon fontos, hogy bíznak benne.

– Örülök, hogy számítanak rám a 2019/2020-as szezonban is, amely minden valószínűség szerint történelmi jelentőségű lesz az SZKKA életében – fogalmazott Csire Fanni a szombathelyikezilabda.hu oldalnak.

A PTE egészségtudományi karán tanuló Csire Fannival 1+1 éves szerződést kötött a klub.

Pődör Rebeka is nagyon örült az 1 éves szerződésnek.

- Igyekszem még jobban odatenni magamat, hogy az NB I-es keretnek is hasznos tagja legyek. Számomra nagy boldogság, hogy a feljutás küszöbén állunk és végtelenül örülök, hogy saját nevelésű játékosként lehetek tagja ennek a közösségnek.

Pődör Zoltán klubelnök kiemelte, hogy mindkét tehetséges játékos az SZKKA-nál ismerkedett meg a sportággal, ott kapták meg első amatőr szerződésüket, ott bontogatták szárnyaikat is, most pedig ki is teljesedhetnek.

- Nagyon fontos, hogy helyi játékosok is az NB I-es keret tagjai legyenek és profi szerződést kapjanak. Mindketten helyi ikonok lesznek, akikre felnézhetnek a szombathelyi utánpótlás-képzésben résztvevők. Fanni és Beki is itt maradnak, itt folytatják a kézilabdát Szombathelyen. A középiskolai tanulmányok után pedig az egyetemi továbbtanulás is megoldható – hangsúlyozta a csapat honlapjának Pődör Zoltán klubelnök.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés