Semjén luxusvadászatai tán mégsem rokonlátogatások voltak

Épp csak a politikus családtagjai nem vettek részt a zsákmányejtő túrákon, írja a Magyar Nemzet.
 
 

Semjén luxusvadászatai tán mégsem rokonlátogatások voltak

Épp csak a politikus családtagjai nem vettek részt a zsákmányejtő túrákon, írja a Magyar Nemzet.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Semjén luxusvadászatai tán mégsem rokonlátogatások voltak

Épp csak a politikus családtagjai nem vettek részt a zsákmányejtő túrákon, írja a Magyar Nemzet.

A Fidesz–KDNP politikusai az elmúlt időben azzal igyekeztek tompítani a kereszténydemokrata vezér méregdrága svédországi kiruccanásait, hogy családi rendezvényekre utazott, amihez senkinek semmi köze. (Ahogy kiderült, Semjén visszatérő vendége volt az elmúlt években rénszarvasvadászatoknak a skandináv országban, amik egyébként 4-5 millió forintba kerülnek, tavaly pedig a politikus még helikoptert is kért, mert nem szeret sokat sétálni, és még egy komplett szállót is kibéreltek).

Most az MNO birtokába került dokumentumok szerint azonban Semjén Zsolt mellett véletlenül sem családtagok vonultak fel a derék hobbicsörtéken, hanem például Farkas József üzletember és sokszoros hoteltulajdonos - ő volt az, aki a nevük elhallgatását kérő vadászatszervezők szerint minden egyes alkalommal átutalta a vadászatok költségeit.

Mindez azért érdekes, mert Farkas cégei rengeteg állami megbízáshoz jutottak, elsősorban a második Orbán-kormány megalakulása után, és több mint 530 millió forintnyi európai uniós forrást is elnyertek

- írja a Magyar Nemzet friss cikkében.

Úgy tűnik, a bizniszmen és a politikus kapcsolata oda-vissza járó előnyökről szólt: a lap szerint "figyelemre méltó, hogy a noszvaji szálloda (vagyis a szintén Farkashoz tartozó Oxigén Hotel & Zen Spa, ami 365 millió forint támogatást nyert el az utóbbi években) avatóünnepségén éppen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes mondott beszédet. A kereszténydemokrata politikus arról beszélt, hogy a hazai turizmus erősítése nemzetgazdasági érdek, fontos, hogy a magyar családok ne külföldre menjenek pihenni, hanem a magyar tájakat fedezzék fel."

Közbeszerzések zsebre rakása, tankönyvlopás

Persze ő inkább a svéd vidéket választotta Farkas Józseffel, akinek az érdekeltségébe tartozik a Szaktudás Kiadó Ház Zrt. is, amely a második Orbán-kormány idején huszonnégy közbeszerzési pályázatot nyert el, és akinek egy másik cége, a Száz Magyar Falu nevű kiadó komolyabb botrányba is keveredett pár éve, amikor bruttó 31 millió forintért egy körülbelül húszéves amerikai mezőgazdasági projekt tankönyveit másolta le, és adta ki vadonatúj magyar könyvként.

A skandináv vadászatokról érdeklődve az MNO újságírói megkeresték Farkas Józsefet is, aki letagadta a részvételt, majd lerakta a telefont - miközben a fényképek, amiken Semjénnel együtt leölt vadak felett pózol, nem igazán ezt igazolják.

Semjén luxuslövöldözéseinek harmadik állandó szereplője Vajai László volt, aki 2010 és 2013 között a Vidékfejlesztési Minisztérium erdészeti, halászati, vadászati főosztályának vezetőjeként dolgozott.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés