Újabb állami támogatást kap a szombathelyi Styl ruhagyár

Nem volt hiába cikkünk, amiben feltártuk a történet hátterét, és a gyár dolgozóinak nyílt levele sem.
 
 

Újabb állami támogatást kap a szombathelyi Styl ruhagyár

Nem volt hiába cikkünk, amiben feltártuk a történet hátterét, és a gyár dolgozóinak nyílt levele sem.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Újabb állami támogatást kap a szombathelyi Styl ruhagyár

Nem volt hiába cikkünk, amiben feltártuk a történet hátterét, és a gyár dolgozóinak nyílt levele sem.

„Hamarosan újabb állami segítség érkezik a Styl-dolgozók munkahelyének megmentésére. Pintér Sándor belügyminiszter kérésemre intézkedik” - írta Facebook-posztjában Hende Csaba országgyűlési képviselő.

Hende Csaba

Hamarosan újabb állami segítség érkezik a Styl-dolgozók munkahelyének megmentésére. Pintér Sándor belügyminiszter kérésemre intézkedik.

Január 31-én jelent meg tényfeltáró cikkünk, amiben megírtuk a Styl ruhagyár három évig tartó megmentési kísérletét. 1 milliárd 470 millió forint közpénzt költöttek el erre, ebből azonban a Stylre csak 500 milliót fordítottak, 970 milliót a gyár felszámolója kapott.

STYLe Nacht: Másfél milliárdnyi közpénz tűnt el Szombathely egyik legrégebbi és legpatinásabb gyárában

1 milliárd 470 millió forint. Három éve ennyi pénz jelent meg hirtelen a szombathelyi önkormányzat bankszámláján, minden előzetes jelzés nélkül. Csak később derült ki, hogy mire is érkezett ez az összeg a Belügyminisztériumtól: a Styl ruhagyár megmentésére. A szombathelyi gyár ekkor már egy évtizede felszámolás alatt állt, ebből a pénzből főleg az ott dolgozó 600 ember munkahelyét kellett volna megőrizni.

A kísérlet azonban nem sikerült, a gyár nem tudott megélni a szabadpiacon, és az is kiderült, nem igazán szerencsés, ha egy önkormányzat tulajdonrészt szerez egy piaci alapon működő cégben. Ahogyan az sem, hogy ha valaki politikai haszonszerzésre akarja használni a megmentési akciót.

Cikkünk megjelenése után két nappal a gyár dolgozói nyílt levélben fordultak Hende Csabához, azt kérve, járjon közbe, hogy a gyár 190 millió forint vissza nem térítendő támogatást és 135 millió forint hitelt kaphasson. A vezetőség ugyanis kidolgozott egy akciótervet, aminek a végrehajtásához ennyi pénzre van szükségük.

Azt is írták, hogy tavaly júliusban és idén januárban már kértek segítséget, de választ sem kaptak. A kidolgozott akciótervet a belügyminisztériumba is elküldték, az első támogatást a BM-től kapták. De a belügyminisztériumtól sem kaptak választ.

A frisss.hu most azt írta, Puskás Tivadar polgármester a múlt héten felszólította a cég többségi tulajdonosait, hogy a beígért 700 millió forint fejlesztési pénzt tegyék be a cégbe. Választ a polgármester sem kapott.


Örülünk, ha segíthetünk

Nagy öröm, ha cikkünk hatására, figyelemfelhívásunk miatt megoldódik egy-egy probléma. A Styl-ügyet mi vettük elő január végén, és most újabb fejezet kezdődik.

De a hulladékgazdálkodás bevételének elvesztésére, a SZOVA csődveszélyére is mi hívtuk fel a figyelmet tavaly ősszel, nem sokkal később a városvezetés is beleállt az ügybe, még ha kevés sikerrel is.

Felhívtuk a figyelmet egy jáki tornászfiú tehetségére, akinek így sikerült támogatót szerezni. Az újperinti táblaerdőt cikkünk után tették rendbe, a Körmendi úton épülő kerékpárutat pedig kiegyenesítették.

Miután írtunk róla, újra kivilágították a Gayer-parkot, sikerült megmenteni a Szent Gellért utcai fákat. Újrafestették a Király utcai zebrákat, az utca belső parkolóiban megoldották a füvön parkolás gondjait, és elfogták az erdei szemetelőket.

Nagyfelháborodás volt, nem csak mi álltunk ki mellette, de sikerült eltüntetni a Széchenyi utca végén a tér felújítása után kihelyezett balra kanyarodást tiltó táblát is.

És még sorolhatnánk régebbi ügyeket is, de a lényeg, hogy örömmel segítünk, és várjuk olvasóink javaslatait, észrevételeit.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés