Csődeljárás indult a szombathelyi Styl ruhagyár ellen

Egy héttel azután, hogy az önkormányzat eladta tulajdonrészét.
 
 

Csődeljárás indult a szombathelyi Styl ruhagyár ellen

Egy héttel azután, hogy az önkormányzat eladta tulajdonrészét.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Csődeljárás indult a szombathelyi Styl ruhagyár ellen

Egy héttel azután, hogy az önkormányzat eladta tulajdonrészét.

Csődeljárás indult a Styl ellen - írta egyik olvasónk. Utánanéztünk, a hír valós, a nyilvános cégadatok szerint május 30-án indult az eljárás, a cég vagyonát a nagykanizsai székhelyű, de Szombathelyen is telephellyel rendelkező CONCURS Zrt. felügyeli.

Megpróbáltuk elérni a Styl ügyvezetőjét, sajnos, nem sikerült.

Nehéz évek után

A Styl ruhagyár nehéz helyzetéről többször írtunk, február végén tártuk fel a megmentési kísérlet hátterét világítottuk meg, aztán írtunk arról, hogy az újabb önkormányzati/állami segítség csak rontana a helyzetükön.

A gyár dolgozói március közepén tüntettek is az elmaradt bérük miatt, közben az önkormányzat a német tulajdonosra akarta hárítani a teljes felelősséget.

Pedig a gyár lehetőségeit nagyon beszűkítette, hogy az első megmentési kísérletkor az önkormányzat is tulajdonos lett a cégben. Állami közbeszerzési pályázatokon azért nem indulhat, mert 25 százaléka önkormányzati tulajdonban van. Európai Uniós pályázatokon azért nem, mert túl nagy, kisebb, például munkahelymegtartó pályázatokon pedig azért nem, mert köztartozása van.

A többségi tulajdonos április közepén névértéken, 25 millió forintért vásárolta ki az önkormányzati tulajdonrészét, és így megszabadultak a kötöttségektől.

Vissza a védett helyzetbe?

maga a csődeljárás még nem jelenti, hogy megszűnik a cég, ahogyan februárban írtuk, korábban tíz évig működött csődeljárás alatt. Az eljárás ugyanis komoly védelmet nyújt a cégnek, említett cikkünkben írtunk is róla, hogy 2015-től 2018 elejéig tartó, nagy megmentési kísérlet eredményeként a nehéz helyzetben lévő gyárnak hirtelen a szabadpiacon kellene megélnie.

Könnyen lehet, hogy most az abból adódó védelem miatt indult a csődeljárás, talán abban bíznak, hogy így meg tud erősödni a cég.

Viszont ezzel visszatértek a 2015 előtti állapotba, úgy, hogy az elmúlt három évben másfél milliárd forint közpénzt öntött a belügyminisztérium a Stylbe. És minden maradt a régi.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés