A költségvetés 20 százalékát költené oktatásra az LMP-kormány

Az LMP kampány előtti kampányának apropóján járt Szombathelyen Szél Ber… nadett.
 
 

A költségvetés 20 százalékát költené oktatásra az LMP-kormány

Az LMP kampány előtti kampányának apropóján járt Szombathelyen Szél Ber… nadett.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A költségvetés 20 százalékát költené oktatásra az LMP-kormány

Az LMP kampány előtti kampányának apropóján járt Szombathelyen Szél Ber… nadett.

Az atomenergia helyett mutatnának alternatívát, ezért a zöld párt dr. Munkácsy Bélával, az ELTE adjunktusával tart fórumokat. A Pistons Pubba nem tartottunk velük, miniszterelnök-jelöltjük sajtótájékozatóján viszont igen.

A Fő téren például arról beszélt az LMP miniszterelnök-jelöltje, hogy

a nukleáris lobbi korlátlan, fesztiváloktól a fizetett hirdetésekig mindenhol ott vannak, hogy befolyásolják a közvéleményt, pedig a magyar lakosság jól tudja, hogy megújuló energiáé a jövő, a zöld fordulatra van szükség

Szél Bernadett szerint a magyar kormány olyan korszerűtlen gazdaságpolitikát erőltet, ami 10-20 éve lett volna aktuális, ehelyett arra a jövőre kellene felkészülni, ami már itt dörömböl az ajtóban:

például arra, hogy

mi lesz Magyarországon, amikor az autógyárak öt év múlva fele ennyi embert fognak alkalmazni

a villanyautók technológiája és a robotika térhódítása miatt?

Az LMP társelnöke szerint a magyar adófizetők pénzét arra használjuk, hogy várhatóan pár éven belül megszűnő munkahelyeket hozzunk létre jó drágán Magyarországon. Az elmúlt 30 év nem arról szólt, hogy Magyarország jól tudjon élni a saját lehetőségeivel, de a 2018-as választások arról is dönt majd, akarunk-e csatlakozni a zöld forradalom nyertesei közé.

A forradalmat az LMP miniszterelnök-jelöltje nem fülkékre és utcai megmozdulásokra értette, sokkal inkább arra a technológiai és energiaforradalomra, ami Nyugat- és Észak-Európában már javában zajlik.

Okos városokban okos hálózatok és okos eszközök szorítják ki a hagyományos technológiát, de Magyarországon ebből nem sokat tapasztalunk a kormány döntései miatt:

büszkén építünk atomerőművet, pedig az atomenergia évtizedekkel ezelőtt volt korszerű a kormány a hagyományos gépjárműtechnológiában gondolkodik, pedig az elektromos és önvezető autóké a jövő

Ha eddig nem tűnt volna fel, hogy mennyire benne vagyunk már a jövő évi kampányban, Szél Bernadett másodszor is szóba hozta 2018-at: „A jövő évi választások tétje nem kevesebb, mint az, hogy ennek a forradalomnak a nyertesei, vagy a veztesei közé kerülünk. ”

Ezután ott rúgott a Fideszbe, ahol az egyik legjobban fáj nekik: a szocialistákhoz hasonlította őket.

Szél Bernadett szerint a kormány abban érdekelt, hogy a magyar munkaerőt bedolgozói, összeszerelői környezetben dolgoztassa. Aztán rátett még egy lapáttal:

Az LMP kormányra kerülve 100 költségvetési forintból 20-at oktatásra fog költeni.

(Az EU-ban a GDP 5 százaléka az átlag, Magyarország ezalatt teljesít.)

Azt mondta, azért fektetne az oktatásba ekkora összegeket, hogy a Magyarországra települő multinacionális vállalatok olyan termelési fázisokat hozzanak az országba, ami nem csak az összeszerelésről szól. A kutatás-fejlesztés szektort kellene fejleszteni, erre pénzt áldozni, így innovációs bázis lehetnénk akár a V4-en belül is.

Szerinte látszik, hogy a kormány nem érti az új időket, nem ebben gondolkozik. „Az uniós pénzek sem ebben tűnnek el, hanem inkább térköveznek és a saját oligarcháikat tömik tele vele.”

Konkrétumokat is említett az oktatás területéről:

kiemelten kezelnék az informatikát, ne 10 éves tananyagot oktassanak, hanem a legkorszerűbb ismereteket. pénzzel is ösztönöznék a családokat, hogy minél többen küldjék a gyerekeiket a felsőoktatásba: a felsőoktatásban tanulókért 24 éves korig járna a családi pótlék és a családi adókedvezmény

Az okos technológia fontosságáról is újra szót ejtett, Szél Bernadett szerint a parlamentben a fideszes képviselők sem értik, miről beszél, amikor az okos hálózatokat hozza szóba. Példaként említette, hogy az okos technológiákat alkalmazva a mosógép sem akkor indul, amikor megnyomjuk a gombot, hanem amikor sok (azaz olcsóbb) áram van a rendszerben.

A kormány a korábban említett problémák helyett képzelt ellenségekkel és mindenféle háborúkkal riogatja a békés polgárokat ahelyett, hogy a problémákról beszélne, pedig Magyarország biztosan veszít, ha a mostani pályán maradunk.

Pozitív kampánnyal készülnek, Megújuló Magyarország programjukkal a pozitív jövőképet próbálják erősíteni. Szél Bernadett szerint az esély még mindig meglenne, hogy 2018-ban az ország felvegye a 21. század fordulatszámát. Ehhez szerinte új irányra és új vezetőkre van szükség. Azokra, akik már leszerepeltek, nincs szükség.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés