SZKKA: Makarska után, Koper előtt

A sikeres nyári tábor után nemzetközi tornák szerepelnek a kézis fiatalok programjában.
 
 

SZKKA: Makarska után, Koper előtt

A sikeres nyári tábor után nemzetközi tornák szerepelnek a kézis fiatalok programjában.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

SZKKA: Makarska után, Koper előtt

A sikeres nyári tábor után nemzetközi tornák szerepelnek a kézis fiatalok programjában.

Mozgalmas időszak kellős közepén járnak a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia utánpótlás csapatai. Előbb közel száz gyerek vett részt az egyesület egyhetes nyári táborán, majd két nemzetközi torna következett a sorban.

A horvátországi Makarskára két csapattal, az ifi és az U12-es csapattal (összesen 44 gyerekkel) utaztak, ahol június 25-től 30-ig szerepeltek, Józsa Krisztián és Vers Ákos vezetésével.

Az idősebbek - hétméteresek után - tizedikként, a fiatalabbak ezüstérmesként zártak. Íme a második helyezett névsora: Molnár Nilla, Czenki Lara, Tiborcz Mira, Czenki Petra, Takács Dóra, Lakner Eszter, Wutschi Veróna, Juhász Luca, Krilov Zita, Marton Jázmin, Imre Zóra, Szekér Réka, Horváth Vivien, Geosits Zsófia, Tőke Liliána, Kánya Luca.

A héten a 26. Eurofest tornán a serdülő csapat méretteti meg magát az SZKKA. A kupára összesen 18 nemzet 234 klubja nevezett (francia, lengyel, cseh, szlovák, szerb, szlovén, horvát, dán és lengyel).

- Az SZKKA még nem vett részt az Eurofest elnevezésű nemzetközi tornán, amelynek idén is a szlovén tengerparton található Koper ad otthont. 234 csapat vesz részt, a 2003-as leány korosztályban indulunk és a számok itt is önmagukért beszélnek, nem kevesebb, mint 10 ország 18 csapata versenyez majd a trófeaért! Bennünket a ,C’ csoportba sorsoltak, ellenfeleink között belga, francia, szlovén és szerb csapat is lesz. Külön kiemelendő, hogy nincs magyar csapat a korosztályban, így nemcsak városunkat, Szombathelyt, hanem hazánkat, Magyarországot is képviselhetjük ezen a tornán. Esélylatolgatás nehéz lenne, mert egyelőre sajnos nem ismerjük az ellenfeleket, de igyekszünk kihozni magunkból a maximumot. Kicsit szakmailag szerencsétlen ugyan a júliusi időpont, de megpróbáljuk 3 fő célunkat elérni: a bal szélen szeretnénk kialakítani a támadó játékunkat, emellett a beálló poszton szeretnénk előrelépni, valamint a kettes védelemben is gyakorolni szeretnénk – fogalmazta meg várakozásait a klub honlapjának Pődör Zoltán, a serdülő csapatnál az edzői feladatokat is ellátó klubelnök.

Az utazó csapat: Farkas Nerina, Farkas Hanna, Horváth Anna, Horváth Lilla, Juhász Anna, Lőrincz Brigitta, Lakatos Lizett, Mórocz Viktória, Pődör Blanka, Sámson Petra, Szekér Petra, Szentgyörgyvári Lia, Tamási Kata, Wágner Dóri.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés