Öreg Sam étterem 

Szombathely tradicionális étterme, ahova mindannyian visszajárunk: az Öreg Sam

Egy kultikus hely, ahol fiatal és idősebb is megtalálja az eltűnőben lévő igazi klasszikus vendéglátás kincseit. Bazsó Gergellyel és Virágh Andrással beszélgettünk.
 
 

Szombathely tradicionális étterme, ahova mindannyian visszajárunk: az Öreg Sam

Egy kultikus hely, ahol fiatal és idősebb is megtalálja az eltűnőben lévő igazi klasszikus vendéglátás kincseit. Bazsó Gergellyel és Virágh Andrással beszélgettünk.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Szombathely tradicionális étterme, ahova mindannyian visszajárunk: az Öreg Sam

Egy kultikus hely, ahol fiatal és idősebb is megtalálja az eltűnőben lévő igazi klasszikus vendéglátás kincseit. Bazsó Gergellyel és Virágh Andrással beszélgettünk.

Mi okozza az Öreg Sam töretlen és páratlan népszerűségét?

Tradicionális, régi helyről van szó. 2003-ban alapították, profilját tekintve mindig is családi étteremként működött. Ehhez természetesen a házias ízeket képviselő étlap, a barátságos árak és a családias hangulat is sokat tett hozzá.

Az étterem két éve lett cégcsoportunk része. Mi is, tulajdonosunk, Rapport Tamás is gyakori vendég volt itt, nagy szerelme volt a hely. 2016-ban az alapító tulajdonos, Maráz Miklós adta át a stafétát, amit tisztelettel elfogadtunk.

Mi történt az elmúlt két évben? Változott az Öreg Sam?

Az étterem eddigi ars poeticáját természetesen megtartottuk, rendkívüli módon tiszteljük az étterem alapértékeit. Ennek őrzője Virágh András üzletvezető, és természetesen a frontban dolgozók, Lóri és Emil is emblematikus figurái az étteremnek. Viki és Petra, a fiatalabb kollégák feladata többek között, hogy ezeket az elveket elsajátítsák és őszintén képviseljék.

Ami nagyot változott: aktívabbakká váltunk a közösségi médiában, frissítettük a honlapunkat és időnként kisebb zenés programokat, esteket szervezünk. Fent vagyunk a Facebookon, a Tripadvisoron és az Instagramon is. Sokszor játszunk, próbáljuk személyessé tenni a tartalmainkat, rendszeresen itt osztjuk meg programjainkat is, érdemes minket követni.

Idén aztán megérkezett az új étlap

Így van, hosszas és alapos kutatómunka után ezt séfünkkel, illetve a személyzettel raktuk össze idén év elején. Az „örökölt” étlapon mindenképpen frissíteni kellett, megtartva természetesen azokat az ételeket, amik miatt nagyon távolról is érkeznek hozzánk. Hosszas közvéleménykutatást folytattunk, Facebookon is játszottunk, körleveleket írtunk, így kerültek be új ételek az eddig megszokott fogások közé.

Próbaképp halételeket vettünk fel az ajánlatba, aminek akkora sikere volt, hogy felkerült az étlapunkra. Ehhez hasonlóan marhaételekkel, illetve tócsnis ételekkel is újítottunk, de a magyaros és házias jelleg megmaradt továbbra is.

Nem győzzük hangsúlyozni: mindenben követjük az eddigi hagyományokat! Azt szeretjük a konyhai személyzetünkben, hogy ők ezt szenvedéllyel csinálják. Úgy készítik el az ételeket, hogy beleteszik a lelküket is. Egyáltalán nem félnek a fűszeres polchoz nyúlni, ezt a megszokott karaktert képviselik az újítások és az időszakos hétvégi ajánlatok is.

Meséljetek ezekről az ajánlatokról!

Havonta egyszer zenés gasztroesteket tartunk, amik nagy népszerűségnek örvendenek. Rendszeresen tartogatunk valami különlegeset a hétvégékre, de az is előfordul, hogy valamit visszahozunk a régi étlapról. Sokszor kívánságra. Ezt egyébként máskor is tartjuk: ha valakinek valamilyen étlapon kívüli kívánsága van, és az anyagszükségletünk, illetve a személyzet ideje engedi, akkor elkészíti azt.

Családbarát, vendégbarát, sőt, kutyabarát hely vagyunk. Ez számunkra azt jelenti, hogy szeretettel fogadunk bárkit, aki jószándékkal jön és jól szeretné érezni magát. Ha valami, akkor ez alapkövetelmény a tulajdonosunk részéről.

Működik ez a szemlélet?

Az a stílus, amit mi képviselünk, mára visszaszorult, de mi ebben hiszünk és láthatóan működik is. Sőt! Hétvégére mindenképpen ajánlatos asztalt foglalni, mert nem egyszerű hozzánk bejutni. Persze ha valaki csak betér, és éppen nem tudunk asztalt adni, de látjuk, hogy hamarosan szabadul fel hely, nem küldjük el. Ilyenkor el szoktuk kérni a telefonszámát, sétál egyet a környék parkjaiban, és mi azonnal csörgünk, amint szabadult fel asztalunk.

Aszalt foglalni a +36 20 400 5000-as telefonszámon, vagy személyesen az étteremben lehet.

Rendszeresen adunk helyet osztálytalálkozóknak, céges vacsoráknak, de bérmálkozás, keresztelők, sőt, kisebb esküvők is előfordulnak nálunk. Érdemes már most asztalt foglalni a jövő évi ballagásokra is, mert hamar betelünk.

Mik az Öreg Sam büszkeségei?

Ha ételeinkről kellene beszélni, a Csálinger módra készült töltött karajunk mindenképpen ilyen, de a füstölt sajtos csirkemellünk is párját ritkítja. Nehéz csak néhányat ételt kiemelni, sokkal inkább büszkék vagyunk azokra, akik ezeket az ételeket nagy szenvedéllyel és komoly tudásukkal elkészítik. Szép Tibor, Petz László, Egyed Richárd is szakmájuk jeles képviselői. Oktatnak, mestervizsgáztatnak, és remek szakácsok.

De nem csak ők, a felszolgálóink is olyanok, akik nélkül egész más lenne ez a hely, emberileg és szakmailag is szeretjük őket. Ha Lóri (Németh Lóránt - a szerk.) meghallja, hogy valamelyik asztalnál szülinapos van, már megy és szaval egy verset az ünnepeltnek, ez persze rendeszeresen könnyeket szokott csalni a hölgyek szemébe. Ő és Varga Emil is igazi urak, akiktől sokat tanulnak a fiatal kollégák is, akikkel jól kiegésztik egymást. Ahogy már mondtam, így vagyunk egy jó csapat.

Azt reméljük, hogy ez a szeretet és lelkes munka meglátszik a vendégek számára is. Legyen az az étel, a felszolgálás, vagy akár a környezet, amire sokat áldozunk. Érdemes megnézni akár a Google-, akár a Facebook-értékeléseinket. Nemcsak a törzsvendégeinktől, de messziről jött vendégeinktől is rengeteg pozitív visszacsatolást kapunk, ami számunkra rendkívül fontos, és erőt ad a hajnalokon is.

A szó szoros értelmében szeretettel várjuk vendégeinket!

Öreg Sam étterem

Cím: 9700 Szombathely, Gagarin u. 14.
Telefon: +36 20 400 5000
E-mail: info_KUKAC_oregsam_PONT_hu

Nyitvatartás:
Hétfőtől-Szombatig 12:00-22:00
Vasárnap: 12:00-14:30

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés