Szombathelyen győzött a kosárválogatott

A lengyelek is szomorúan kullogtak haza az Aréna Savariából.
 
 

Szombathelyen győzött a kosárválogatott

A lengyelek is szomorúan kullogtak haza az Aréna Savariából.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Szombathelyen győzött a kosárválogatott

A lengyelek is szomorúan kullogtak haza az Aréna Savariából.

Bodnár Péter főtitkár, az MKOSZ nevében, Zsebe Ferenc pedig a körmendiek képviseletében köszöntötte Tóth Norbertet és Ferencz Csabát, akik ma játszották utolsó mérkőzésüket a magyar válogatottban. Előbbi 56-szor (181 pont), utóbbi eddig 90-szer húzhatta magára a címeres mezt (ezalatt 414 pontot dobott).

Szenzációs hangulat, a vendégek számára kijelölt szektort (ahol négyen voltak) leszámítva telt ház fogadta a csapatokat. Nem kezdtünk jól, két és fél perc után 0-7 volt az állás, időt is kért Sztojan Ivkovics. Az abszolút hazai színekben játszó Govens szerezte az első négy magyar pontot, majd Perl tett hozzá kettő plusz egyet (7-9). Nem volt túl magas a színvonal, továbbra is sok hibával játszottunk, szerencsére a lengyeleknél is megállt a tudomány. A nyolcadik percben Eilingsfeld zsákolásával lett egál, Govens triplájával pedig már mi vezettünk. Az első negyed után 12-14 volt az állás.

Perl erőszakolt ki magának egy duplát a palánk alól, majd Sokolowski sportszerűtlen faultja után Vojvoda is feliratkozott a pontszerzők közé. Perl és Vojvoda újabb kosarával 8-0 volt ide két és fél perc után, nem csoda, hogy Mike Taylor időt kért. Zavar keletkezett a magyar gépezetben, megint jöttek az eladott labdák, 6-0-val visszajöttek a lengyelek. Nagy taktikai csata folyt a pályán, rengeteg fault és csere tördelte a játékot. 22-23-nál már ismét az ellenfél vezetett, ekkor ismét magához hívta csapatát Ivkovics. Eilingsfeld utolsó másodperces hármasával a félidőben 32-32-es döntetlen állt a táblán.

Gruszecki duplájára Ferencz triplával felelt. Továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, Perl ziccere után, a 24. percben, 42-40-nél időt kértek a vendégek. Ezúttal hiába, Váradi triplájával már kétszámjegyű volt a differencia (53-42). Taylor megint felmutatta a T-betűt. A záró játékrésznek 56-44-ről vágtak neki a felek.

Alig egy perc alatt 4 faultot fújtak a magyar csapatra a játékvezetők, nem sokat váratott magára az ötödik sem. Remek volt a hangulat az Aréna Savariában, őriztük tíz pont körüli előnyünket. A hajrához érve látótávolságon belül kerültek a lengyelek, a 37. percben, 61-53-nál időt kért Ivkovics. A meccs már megvolt, csak a különbség volt kérdéses. 59 másodperccel a vége előtt, 64-55-nél még időt kért a lengyel kispad.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés