A szombathelyi baloldal és a Jobbik násztáncáról ír Czeglédy Csaba

Ha csak 423 szombathelyi baloldali ember nem fogja elfogadni a Jobbikkal való együttműködést, akkor a baloldal veszíteni fog ősszel - írja posztjában.
 
 

A szombathelyi baloldal és a Jobbik násztáncáról ír Czeglédy Csaba

Ha csak 423 szombathelyi baloldali ember nem fogja elfogadni a Jobbikkal való együttműködést, akkor a baloldal veszíteni fog ősszel - írja posztjában.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A szombathelyi baloldal és a Jobbik násztáncáról ír Czeglédy Csaba

Ha csak 423 szombathelyi baloldali ember nem fogja elfogadni a Jobbikkal való együttműködést, akkor a baloldal veszíteni fog ősszel - írja posztjában.

Hosszú Facebook-bejegyzést szentelt a szombathelyi közgyűlésen egymás mellet szavazó baloldal és Jobbik közeledésének a volt MSZP-s városi képviselő. Mint írja, a választások nem úgy működnek, hogy automatikusan összeadódnak az együtt indulószervezetekre külön várható szavazatok.

Korábban az LMP-vel való együttműködést kritizálta, most a Jobbikról és a városi képviselőjükről, Balassa Péterről ír.

Czeglédy posztja

Három hónapja rágódok azon, megírjam-e ezt a posztot. Nem volt könnyű döntés, de inkább megteszem most, mint később.

Igazságtalan lenne a szombathelyi LMP-vel és nímand képviselőivel, ha nem foglalkoznék a szombathelyi baloldal és Jobbik násztáncával.

Azzal, hogy mivé lett az a Jobbik, ami a Fidesz által 2006-ban szervezett és irányított lázadás (hívhatjuk puccsnak is) következményeként jött létre, és amely „ügyesen” politikát csinált a magyarok jelentős részében benne élő cigányellenességből és antiszemitizmusból, a másság elleni gyűlöletből – lásd például melegek kémiai kasztrálása -, az EU-ellenességből – lásd például EU-s zászló nyilvános elégetése - nem kívánok foglalkozni. Ahelyett, hogy örültek volna a stabil támogatottságuknak, ugyanis a zsidó, ”cigány”, “buzi” és EU-ellenességre sajnos van társadalmi igény, többre vágytak. Bele is buktak. Könnyet nem hullatok értük.

Emlékeztetőül: 2014 őszén a szombathelyi baloldal a kollaboráns LMP és a Jobbik nélkül megnyerte a választókörzetek felét, csupán 560 szavazaton múlt a polgármesterválasztás megnyerése, kilenc fős frakciót alakítottunk, a Fidesznek nem lett többsége a testületben.

Szombathelyen a Jobbik 5 éve az önkormányzati választásokon nem nyert egyéni körzetet, összesen kaptak 2114 töredékszavazatot, ezzel jutott be Balassa Péter a közgyűlésbe. Balassa Péter labdarúgó volt, a Haladás csapatkapitánya, megvan a magához való esze, összefocizott pénzét nem költötte el, vállalkozásai lettek, lakásokat vett, azokat adja bérbe. Köszöni szépen, megvan. A szombathelyi szélsőjobboldali szavazóknak szalonnácinak elment, a mérsékeltebb jobboldali szavazók is elvoltak vele. Ha a Jobbik nem vált irányt, akkor Balassa biztosan még ciklusokra önkormányzati képviselő lett volna. Most csak abban bízhat, hogy Bana Tibor európai parlamenti képviselő lesz, ő pedig beül a helyére a Parlamentbe.

Vagy a szombathelyi baloldal az őszi nyerés érdekében megteszi őt a közös lista második helyére, és így lesz továbbra is önkormányzati képviselő, cserébe a helyi Jobbik nem indít jelölteket Szombathelyen.

A szombathelyi baloldal jelenlegi vezetői sajnálatos módon egyrészt egyszerű matematika műveletként tekintenek az őszi önkormányzati választásokra, másrészt pedig a cél szentesíti az eszközt logikáján az ördöggel is szövetkeznének. Így lenne a szalonnáci Balassa a baloldali összefogás jelötje, majd önkormányzati képviselője.

A szombathelyi baloldal jelenlegi vezetői pedig már most hozzáadtak az öt évvel ezelőtti 12.000 baloldali szavazathoz 2114 jobbikos és 1201 elempés szavazatot. Pezsgőbontás.

Balassa soha nem határolódott el a Jobbik zsidó, “cigány”, “buzi” és EU-ellenes megnyilvánulásaitól. Nem szólt, amikor a Jobbik listázni akarta a zsidókat, nem szólt, amikor a Jobbik a melegeket támadta, nem szólt, amikor a Jobbik kriminalizált minden romát a cigánybűnözés emlegetésével, nem szólt, amikor a Dunába lőtt zsidóknak és a rémtetteknek emléket állító cipőkbe köpött párttársa, és egyszer sem hallottam, hogy megemlékezett volna ő és a szombathelyi Jobbik arról a 4228 szombathelyi asszonyról, gyermekről és férfiról, akiket sajnálatos módon szombathelyiek asszisztálásával 1944-ben Auschwitzba hurcoltak, és ott megöltek. Csak mert zsidók voltak.

A szombathelyi baloldal jelenlegi vezetői tévednek. Soha nem fog a baloldali szavazatokhoz hozzáadódni a 2114 jobbikos szavazat. A szombathelyi Jobbikot korábban támogatók egy része, hanem nem indul el a Jobbik, nem fog elmenni szavazni, akik pedig elmennek, azok egy része a Fideszre fog szavazni, mert soha nem szavaznának komcsikra, zsidókra, melegekre. A maradék fog csak a baloldali jelöltekre, köztük a polgármester-jelöltre szavazni.

Vajon a 12-13.000 szombathelyi baloldali szavazó mind el fog menni szavazni a baloldali jelöltekre, ha a Jobbikkal létrejön a házasság? Vajon az összes szombathelyi baloldali szavazó úgy gondolkodik, hogy a Fideszt leváltani, de minden áron? Ha csupán pár százan vannak azon az állásponton, amin én is, nyer vagy veszít a baloldal az elvtelen együttműködéssel?

A 4228-nak csak véletlenül pont fele a 2114. Azonban ha csak 423 szombathelyi baloldali ember nem fogja elfogadni a Jobbikkal való együttműködést, akkor a baloldal veszíteni fog ősszel. Sajnos sokkal többet, mint egy választás…

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés