Így kerüld el a telefonadót, vagy csökkentsd a telefonszámlád

Okostelefonnal a zsebünkben lehetőségünk van, hogy ingyen telefonáljunk. Megmutatjuk hogyan használjuk ki ezt.
 
 

Így kerüld el a telefonadót, vagy csökkentsd a telefonszámlád

Okostelefonnal a zsebünkben lehetőségünk van, hogy ingyen telefonáljunk. Megmutatjuk hogyan használjuk ki ezt.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Így kerüld el a telefonadót, vagy csökkentsd a telefonszámlád

Okostelefonnal a zsebünkben lehetőségünk van, hogy ingyen telefonáljunk. Megmutatjuk hogyan használjuk ki ezt.

Hamarosan újabb sarcot kaphatunk a nyakunkba, telefonadó a neve. Mivel lassan mindenkinek ott lapuk a zsebében egy olyan képességekkel rendelkező telefon, amit néhány éve még az asztali számítógépek is megirigyelhettek volna, ezért a mai technikával már viszonylag könnyen tudunk az interneten keresztül mobiltelefonálni is.

Pár száz forint az előfizetés

Alább két alkalmazást mutatunk be, amikkel nem csak a telefonadót, de a telefonszámlánk összegét is jócskán vissza tudjuk szorítani, illetve ki tudjuk váltani a családi csomagnak nevezett egymás közötti ingyenes beszélgetést fix havidíjért kínáló csomagokat is.

Mindehhez csak egy manapság már olcsón beszerezhető androidos „okostelefon” vagy egy iPhone szükséges. Ezen kívül ajánlott egy mobilinternet-előfizetés is, amiből legolcsóbban már havi pár száz forintért kínálnak a szolgáltatók. Ezt az összeget bőven vissza tudjuk hozni – sőt többet is – az alább bemutatott programokkal.

Viber – Az új sláger

Az új „sláger”. Nagyon egyszerű a használata: csak feltelepítjük, és híváskor ki tudjuk választani, hogy hagyományos hívást szeretnénk, vagy Viberrel hívjuk a másikat. Legnagyobb előnye, hogy nem kell felvenni senkit semmiféle listára vagy hozzáadnunk, mivel a program kiírja, hogy a telefonkönyvünkben lévők közül ki az, akinek fel van telepítve a program. Nem csak hívhatunk, de szöveges üzenetet vagy képeket is ingyen küldhetünk a másiknak, kiváltva az SMS-t vagy MMS-t. A hangminőség WiFi használata esetén kiváló, jobb, mint a hagyományos hívásé, de városokban jó térerő és lefedettség esetén 3G vagy HSPA kapcsolatnál is teljesen ki tudja váltani a rendes telefonálást.

A városokat elhagyva, ahol csak 2G, EDGE van, néha kis szakadozásokat tapasztalhatunk. Üzenetek küldése mindenfajta kapcsolat esetén tökéletes, még a megérkezésről is jelentést kapunk, akárcsak az SMS esetén. Érdekesség, hogy nem csak szöveget és képet küldhetünk üzenetben, hanem a jelenlegi pozíciónkat is, így például nem kell magyarázni az ismerősnek, hogy hová jöjjön értünk.

A Viber folyamatosan fut a telefonon a háttérben, szinte egyáltalán nem terheli le a készüléket, nem meríti gyorsabban az akkumulátort. Óriási előnye, hogy minimális adatforgalmat használ, a legkisebb net-előfizetéssel is bátran használhatjuk az SMS és a telefonálás kiváltására.

Skype – A klasszikus

Hasonló program mint a Viber, ugyanúgy telefonálhatunk vele, azonban itt már fel kell vennünk ismerőseinket a Skype kapcsolatok közé, így csak azokkal tudunk Skype-on beszélni, akiknek tudjuk a Skype címét. A hagyományos beszélgetésen kívül videotelefonálni is lehet a legtöbb készüléktípussal, ez azonban rettentően nagy adatforgalmat használ, így csakis wifin keresztül javasoljuk a használatát, és gyorsan meríti az akkumulátort is.

A programból szintén küldhetünk képeket is a másik félnek a szöveges üzenetek mellett. A Skype-ot csak wifin illetve 3G / HSPA kapcsolaton való beszélgetésre javasoljuk, 2G esetén teljesen halott. A Skype sajnos sokkal több memóriát használ a Vibernél és nagyobb adatforgalmat is generál, így csak nagyobb netelőfizetéssel rendelkezőknek vagy csak wifit használóknak javasoljuk. Előnye, hogy az asztali gépünkre is létezik kliens, így nem csak telefonon, hanem a rendes számítógépükről is küldhetünk másoknak üzenetet.

Külföldre is ingyenes

Összességében elmondható, hogy mindkét VoIP (Voice Over IP – internetes telefonálás) program jó alternatívája a hagyományos telefonálásnak és SMS-ezésnek, és ha mégsem lenne jó térerőnk, akkor használhatjuk a hagyományos telefont is. Mi személy szerint a Vibert javasoljuk és használjuk is már jó ideje külföldi ismerőseinkkel történő beszélgetésre is, mivel természetesen még például egy negyed órás Ausztráliába irányuló hívás sem kerül egy fillérünkbe sem.

Mindkét program ingyenesen letölthető a Google Play áruházból (régi nevén Market), illetve az iPhone esetén az App Store-ból. Ha pedig még nincs okostelefonunk, bármelyik szolgáltatóhoz betérve mondjuk azt, hogy androidos telefont szeretnénk, tucatnyi készüléket tudnak elénk tenni szinte bármilyen árkategóriában. A pár száz forintos net-előfizetéssel pedig nem csak a fentebb bemutatott programokat tudjuk használni, de például e-mailezni és weboldalakat böngészni is tudunk telefonunkról.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés