Többszáz színes sapkával ünnepelték a zöld távhőt Szombathely Fő terén!

A fenntartható, tiszta jövőre hívták fel a figyelmet a Távhőszolgáltatás Napján.
 
 

Többszáz színes sapkával ünnepelték a zöld távhőt Szombathely Fő terén!

A fenntartható, tiszta jövőre hívták fel a figyelmet a Távhőszolgáltatás Napján.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Többszáz színes sapkával ünnepelték a zöld távhőt Szombathely Fő terén!

A fenntartható, tiszta jövőre hívták fel a figyelmet a Távhőszolgáltatás Napján.

Aki 2018. április 13-án délelőtt a Fő téren járt, láthatta, hogy több száz vidám, színes sapkába bújt kisgyerek járt körtáncot. Az egyedülálló közösségi eseményen a Távhőszolgáltatás Napját ünnepelték egy nagyszabású flashmobbal, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. szervezésében, ahogy ezt Kocsis Tóth Ildikótól, a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. sajtóreferensétől megtudtuk.: „Az immáron negyedik alkalommal megrendezett Távhőszolgáltatás Napja fontos alkalom arra, hogy a távhőszolgáltatást, mint környezet-, és klímavédelmi szolgáltatást is megismertessük a lakossággal, illetve, hogy meg is ünnepeljük azt, hogy a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft elkötelezett a megújuló energia mellett. A Távhőszolgáltatás Napja alkalmából flashmobot szerveztünk óvodások közreműködésével, azért, hogy felhívjuk figyelmet a távhőszolgáltatásra és a benne rejlő lehetőségekre, a fenntarthatóságra, a környezettudatosságra, a megújuló energiák használatára.”

Zöld utakon...

Kocsis Tóth Ildikótól megtudtuk még, hogy a Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. a mindennapokban is elkötelezett a fenntartható működés, fejlődés iránt és ennek jegyében a cég újrahasznosított papírt használ; az ügyfélszolgálaton mindenki számára elérhető elemgyűjtőt helyezett ki; támogatja a lakosság energetikai korszerűsítéseit olyannyira, hogy az ÖKO-Program keretében azoknak a lakóközösségeknek, akik a fűtési-rendszer korszerűsítését végzik el, alapdíjkedvezményt biztosít. Mindezek mellett már 2003-ban üzembe helyezésre került egy megújuló energiát felhasználó biomassza fűtőmű a Mikes Kelemen utcában, amelynek további bővítését tervezik. A további tervekkel kapcsolatban a sajtóreferens ismertette, hogy folyamatban van egy elektromos autó beszerzése és a következő években több autó elektromosra történő cseréjét is tervezi cég, mivel szeretnének ezzel is hozzájárulni városunk tiszta levegőjéhez. Terveik között szerepel napelemek telepítése is.

Tudatosság, fenntarthatóság és együttműködés!

A Fő téri rendezvény sztárja volt a Hőmanó, aki a Zöldülj Velünk! - program kabalafigurájaként 2016 óta a gyerekek kedvenc mesefigurája. Hőmanó az ismeretterjesztő program központi szereplőjeként fémjelzi Szombathely lakói számára azt a szemléletformáló programot, amelynek célja, hogy hiteles, megalapozott és hasznos információkkal segítsék a környezettudatosság témakörében való eligazodást.

Ahogy Kocsis Tóth Ildikó elmondta: „A Zöldülj Velünk! - program lehetőséget teremt annak bemutatására, hogy az alternatív technológiai megoldások alkalmazása az egyetlen út a tiszta, élhető jövő felé. A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. – amely 2016-ban elnyerte az Energiatudatos Vállalat díját - kiemelt célja a fenntartható szemléletmód alkalmazásán túl annak széles körben való terjesztése, Szombathely tiszta levegőjének megóvása, valamint a város lakói számára egészségesebb, tudatosabb környezet létrehozása.”

A program a fiatal generációk megszólítására fekteti a hangsúlyt, hiszen az Ő kezükben van mindannyiunk jövője. Jövőnk biztonsága az ő nyitottságuktól, tájékozottságuktól függ. Az óvodás korosztályt Devecsery László Kalandozók Kalandjai című interaktív meséjével szólítják meg. A Hőmanó történetét az író adja elő az óvodákban, a gyerekek interaktív és játékos módon ismerhetik meg a távhőszolgáltatást, a faaprítékos biofűtőmű működését. A program következő elemeként általános iskolások számára készült egy interaktív előadás „Így látja a hőkamera” címmel, amely érdekes, látványos bemutatóval ismerteti a távhőszolgáltatást és az abban rejlő környezetkímélő lehetőségeket. Aki többet szeretne megtudni a programról, az a városi rendezvényeken biztosan találkozhat a Zöldülj Velünk! - programmal, ahol a gyerekek játékokon keresztül, a felnőttek beszélgetésekben ismerhetik meg a fenntarthatóság, környezettudatosság gondolatait és az együttműködés fontosságát ezekben a kérdésekben.

„Programunk a tudatosság, fenntarthatóság és az együttműködés gondolataira épül. A világ közösségi összefogások mentén fejlődik, ezért hisszük, hogy Zöldülj velünk - programunk céljai sem érhetők el valódi együttműködések nélkül. Programunk célja gyümölcsöző együttműködések létrehozása, közösségi programok megvalósítása, amire jó példa a Távhőszolgáltatás Napja 2018. rendezvény is, hiszen több mint 200 óvodás és kisiskolás csatlakozott a programunkhoz és vett részt a flashmobban, így az esemény városi szinten is jelentősnek mondható. Büszkék vagyunk rá, hogy Zöldülj Velünk! - programunkat ilyen nagy érdeklődés övezi és hogy ilyen közösségi összefogást eredményez.” – mondta el Kocsis Tóth Ildikó.

Ha valaki találkozni szeretne Hőmanóval vagy jobban megismerné a fenntartható távhőszolgáltatást, akkor keresse a Távhő sátrát 2018. április 22-én a Csónakázó-tó szigetén.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés