Töprengés a buszmegállóban

Szombathely forgalmas buszöblei csak terepjárókkal járhatók. Slendriánság? Technológia? Pénzhiány?
 
 

Töprengés a buszmegállóban

Szombathely forgalmas buszöblei csak terepjárókkal járhatók. Slendriánság? Technológia? Pénzhiány?
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Töprengés a buszmegállóban

Szombathely forgalmas buszöblei csak terepjárókkal járhatók. Slendriánság? Technológia? Pénzhiány?

Volt, aki szerdán a békéért vonult Budapesten. Mások megrohamozták az osztrák bevásárlóközpontokat vagy egyszerűen csak otthon maradtak és igyekeztek kiereszteni a gőzt, amiből meglehetősen sok jut nekünk a világnak ezen a fertályán.

Nekem a belvárosban volt dolgom a biciklimmel, és kivételesen volt időm a szemlélődésre.

Így került az utamba a Thököly utcai buszmegálló, ahol letámasztottam a bringát, hogy közelről is megszemléljem azt a buszöblöt, amelyen autóval oly sokszor átküzdöttem magam a szorgos hétköznapokban.

Nem azért a megkülönböztetett figyelmem, mert annyira különleges, pont ellenkezőleg: mert annyira tipikus. Gyakorlatilag mintapéldánya a nagy forgalmú szombathelyi buszmegállóknak.

Ha leírom, hogy ezek az öblök permanensen szétesőben, meggyűrve, rettenetes állapotban vannak, azzal előrébb nem vagyunk, azt mindenki látja, akinek van szeme és nem akarja elfordítani.

Érdekesebb szellemi kaland felfejteni az okokat, de mire való egy hosszú hétvége, he nem erre.

Elmondom, én milyen variációkra jutottam, aztán mindenki hozzáteheti a magáét.

Szóval a lepukkant szombathelyi buszöblök lehetséges magyarázatai.

1. Jó ez így

Végül is a busz be tud állni, az autó át tud menni rajta, a biciklisek meg majd kikerülik. Ha esik bele az eső, majd elpárolog, akinek meg nem tetszik, ne nézze. Kelet-Európa így működik és kész.

2. Ennyit tudunk kihozni belőle.

Feltörjük, kátyúzzuk, foltozzuk, koptatórétegezzük őket lelkesen, de ennyit tudunk kihozni belőlük. Hiányoztunk az iskolából, amikor ezt tanították. Ugyanazon a héten még a csatornafedlapok színbe hozása és a képviseleti demokrácia volt a téma. Lemaradtunk róluk, és már soha nem tudjuk meg, hogyan kell ezeket csinálni.

3. Nem kérünk rá pénzt

Ha jut stadionokra, térkövekre, vízilabda medencére és romkert feletti sétaútra, akkor elvileg jutnia kellene néhány négyzetméter buszmegállóra is. Csak éppen adnia senkinek nem jut eszébe, akinek meg kérnie kellene, az nem meri feltenni a kezét, nehogy kiessen a pixisből. A pénz mindig fentről jön, és megmondják, mire. Buszmegállíóról nem volt szó.

4. Nincs rá pénz

Éppen azért mert jut stadionokra, térkövekre, vízilabda medencére és romkert feletti sétaútra, nem jut a buszmegállókra. Az aszfaltozás nem túl látványos, ellenben macerás, drága aprómunka. Ráadásul ha elkezdjük a javításokat, akkor kiderül, hogy mennyi úttestet, járdát és szegélykövet kellene még lecserélni. Jobb, ha hagyjuk így, úgyis megszokta már a szemünk.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés