Az ítélőtáblák és a törvényszékek elnökei Handó Tünde mellé álltak

Lemondásra szólítják fel az Országos Bírói Tanács megmaradt tagjait.
 
 

Az ítélőtáblák és a törvényszékek elnökei Handó Tünde mellé álltak

Lemondásra szólítják fel az Országos Bírói Tanács megmaradt tagjait.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Az ítélőtáblák és a törvényszékek elnökei Handó Tünde mellé álltak

Lemondásra szólítják fel az Országos Bírói Tanács megmaradt tagjait.

„... felszólítjuk a Magyarország Alaptörvényének szellemétől visszafordíthatatlanul eltávolodott Országos Bírói Tanács megmaradt tagjait, hogy lemondásukkal nyissák meg az utat a modern bíróság kiteljesedése előtt... ”

Többek között ezt írják közleményükben az ítélőtáblai és törvényszéki elnöki értekezlet résztvevői. (A teljes közlemény cikkünk alján olvasható.)

Tegnap írtuk, hogy Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal csatát nyert, miután sikertelen volt az Országos Bírói Tanács póttagjainak megválasztása.

Az Országos Bírói Tanács (OBT) idén januárban alakult meg, kifejezett célja volt, hogy megakadályozzák Handó Tünde azon intézkedéseit, amelyekkel a bíróságok élére saját embereit nevezte ki. Az OBT idén májusban meg is állapította, hogy Handó sorozatosan megsértette a törvényt a kinevezési módszereivel.

A póttagválasztáson patthelyzet alakult ki, mert a korelnökök által készített jelöltlistáján lévőkből senki nem vállalta a tagságot, olyan viszont, aki vállalta volna a feladatot, nem kerülhetett fel a szavazólapra. Ehhez ugyanis nem kaptak elegendő szavazatot a jelenlevő küldöttektől, akiknek a felét Handó Tünde nevezte ki korábban, vagy az alájuk tartozó helyi elnök. Handó Tünde korábban már többször kijelentette, hogy az OBT működésképtelen, most ehhez kapott újabb muníciót.

Az ülés végén Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla elnökének javaslatára megszavazták azt is, hogy lemondásra szólítják fel az OBT jelenlegi tagjait.

Most ehhez a javaslathoz csatlakoztak az ítélőtáblák és a törvényszékek elnökei is. Egyébként, ha az OBT megszűnik, akkor nem marad olyan szervezet a bíróságokon belül, amelyik kiállna Handó Tünde intézkedései ellen.

Ítélőtáblai és törvényszéki elnöki értekezlet résztvevőinek nyilatkozata

A magyar bírói kar a 2018. október 9-én megtartott küldöttértekezleten kinyilvánította, hogy az Országos Bírói Tanács jelenlegi tagjainak tevékenységéhez a jövőben semmilyen módon nem járul hozzá, azt nem támogatja.

A bíróságot átpolitizáló, értelmetlen és káros konfliktusokat gerjesztő, gyakran egyéni érdekektől vezérelt működése miatt az Országos Bírói Tanácstól a bírói kar tegnap a további támogatást megvonta és bizalmatlanságát fejezte ki azzal, hogy úgy döntött - nem hajlandó sem tagként, sem póttagként a jelenlegi Országos Bírói Tanácsban szerepet vállalni, valamint - nem küld, nem választ egyetlen további tagot és póttagot sem a jelenlegi Országos Bírói Tanácsba.

Csatlakozva a bírói kar döntéséhez, felszólítjuk a Magyarország Alaptörvényének szellemétől visszafordíthatatlanul eltávolodott Országos Bírói Tanács megmaradt tagjait, hogy lemondásukkal nyissák meg az utat a modern bíróság kiteljesedése előtt annak érdekében, hogy a hazai ítélkezés továbbra is nyugodt körülmények között, pártatlanul, függetlenül és eredményesen álljon a közjó szolgálatában.

Budapest, 2018. október 10.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés