Továbbjutott az Egis Körmend az Europe Cup-ban

Hosszabbítás kellett, de csak meglett az a győzelem.
 
 

Továbbjutott az Egis Körmend az Europe Cup-ban

Hosszabbítás kellett, de csak meglett az a győzelem.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Továbbjutott az Egis Körmend az Europe Cup-ban

Hosszabbítás kellett, de csak meglett az a győzelem.

Azok után, hogy a Keravnosz tegnap nyert hazai pályán, a továbbjutásért szállt harcba ma a hibátlan Körmend a nyeretlen Balkan ellen. Fanning bokasérülése nem jött rendbe, így ő csak civilben nézte a meccset. Nem ijedt meg a bolgár csapat, Petkov vezérletével egészen jól tartotta magát az elején. A Körmendnél Wright és Davis volt jó, az első negyed Németh Ákos egy jó büntetője után 17-17-es döntetlennel ért véget.

Koch triplájával folytatódott a meccs. Továbbra is a vendégek irányítottak. A 14. percben, 22-25-nél Potocnik nagyon dühös volt, amikor időt kért. 22-32-nél már majdnem tíz volt közte, aztán Hollins és Csorvási gyors kosarai után a zöld mezeseknél jött a timeout. Hasonló volt a forgatókönyv a folytatásban is: megint elment kilenccel a Botevgrad, majd Ferencz triplája és ziccere után újabb vendég időkérés következett (31-35). Lendületben maradt a kapitány, az első félidőt is a válogatott bedobó középtávolija zárta.

Hollins hármasával hosszú idő után visszavette a vezetést az MTE. De ez is csak tiszavirág életűnek bizonyult. Washington és Iliev is 2+1-es akciót hozott össze. Nagyon éles volt a Balkan, de nem adta fel a Körmend sem, Davis a 27. percben újra fordított (48-47). 56-59-ről indult a záró(nak hitt) felvonás.

Esett a színvonal, rohanóssá, kapkodóssá vált a játék, két percig egyik oldalon sem született pont. Zahariev triplája törte meg a kosárcsendet. Brooks is betalált kintről, 56-65-nél időt kért Potocnik. Ferencz vezérletével újra visszajöttek a hazaiak, 63-65-nél a vendégek próbálták meg rendezni soraikat. Pattanásig feszültek az idegek, a reklamáló körmendi kispad kapott technikait. Három és fél perc volt hátra, amikor 65-71-nél megint a vasiak kértek időt. Nem történt változás a játékban, így 71-76-nál ismét. Hollins eredményes volt kintről, majd Petkov csak egy büntetőt dobott be, a végén pedig Ferencz a dudaszó pillanatában hárompontosával hosszabbításra mentette a meccset.

A sírból jött vissza a Körmend, amely elkapta a fonalat. Tuoyo vette vissza a vezetést. Úgy tűnt, sima lehet a vége, 1:40 volt vissza, amikor 87-80-nál még megpróbálta megfogni a meccset a Balkan. Vissza is jöttek, maradt még izgalom a végére, de a kulcspillanatokban hibáztak Kesarék, így a magyar csapat győzelmével kiharcolta a továbbjutást.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés