Tudta, hogy Sárvárnak köszönhetjük, hogy hungarikum a magyar huszár?

Hát, pedig így van.
 
 

Tudta, hogy Sárvárnak köszönhetjük, hogy hungarikum a magyar huszár?

Hát, pedig így van.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Tudta, hogy Sárvárnak köszönhetjük, hogy hungarikum a magyar huszár?

Hát, pedig így van.

A sárvári Nádasdy Ferenc Múzeum igazgatója és a Magyar Huszár és Lovashagyományőrző Társaság elnöke fordult még tavaly a Hungarikum Bizottsághoz, hogy vegyék fel nemzeti büszkeségeink közé a magyar huszárt is.

2017 júniusában aztán a csúcsteljesítményeket jelentő Hungarikumok Gyűjteményébe került a magyar huszár.

Most arról tudósít Sárvár város honlapja, hogy a Magyar Kultúra Napján Hungarikum Díjat vehettek ezért át a felterjesztők: Pál János egyesületi elnök és Takács Zoltán Bálint múzeumigazgató.

Ahogy a honlap cikkében írják, a sárvári múzeum 1983 óta őrzi és mutatja be a huszárok emlékeit, rajtuk keresztül történetüket, küzdelmeiket, mindennapi életüket. A Nádasdy Ferenc Múzeum változatos programjaival, a Huszármúzeum létrehozásával és gondozásával, valamint a kiállítás, illetve a huszárgyűjtemény online megjelentetésével

Magyarországon egyedülálló módon őrzi és közvetíti a magyar huszárság értékeit az érdeklődők számára. A Hungarikum Díj nemcsak elismerést nyújt, hanem kötelezi is a múzeumot a megkezdett munka magas színvonalon történő folytatására – mutatott rá az igazgató.

Tudta, hogy a huszárok ruhája kész önvédelmi rendszer?

Március 15-én a város tele lesz ünnepségekkel, azok meg huszárokkal. Leírjuk, mit miért viselnek. 12 huszárezred volt Magyarországon (és további hat 1848-49-ben besorozva). Minden gyerek megtanulja egyszer, hogy kik is voltak a huszárok, és milyen volt a viseletük, de ahogy az évek telnek, úgy szép lassan csak annyi marad meg sokakban, hogy: a huszár lóval jár, díszes ruhái vannak, és jellemzően bajszos.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés