Új parkolók a Felsőőr utcában: megszólal egy lakó

A politikusi és újságírói tirádák után jól esik egy kis gyakorlatiasság.
 
 

Új parkolók a Felsőőr utcában: megszólal egy lakó

A politikusi és újságírói tirádák után jól esik egy kis gyakorlatiasság.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Új parkolók a Felsőőr utcában: megszólal egy lakó

A politikusi és újságírói tirádák után jól esik egy kis gyakorlatiasság.

Eddig 54 hozzászólás érkezett a hét közepén megjelent, az építés alatti szombathelyi parkolókról szóló írásunkhoz.

A fokozott olvasói aktivitást leginkább az váltotta ki, hogy elmondtuk: lapunkat nem hívták meg a sajtóeseményre.

Most lépjünk túl ezen, láthatóan amúgy is nehéz közelíteni az álláspontokat, koncentráljunk magára a problémára: a parkolók létesítésére.

Ezzel kapcsolatban érkezett az alábbi olvasói levél, amelynek nemcsak a gyakorlatiassága és politikamentessége miatt örülünk, hanem mert végre a lakók szemszögéből is megismerhetjük a témát.

Amiről kiderül, hogy sokkal bonyolultabb, mintsem gyorsan letérkövezni a lakótömbök között területeket.

Talán nem tévedünk, ha ennek a szemléletnek kellene lennie az együtt gondolkodás közös nevezőjének.

(Annyit elárulunk, hogy munka alatt van egy, szintén a parkolási témával kapcsolatos jegyzet is, amely talán nem lesz népszerű.)


Az olvasói levél:

Tisztelt Szerkesztőség!

1979 decembere óta lakom a Felsőőr utcában (akkor még Zsdánov u.), akkor adták át a 20. sz. házat, de abban az évben került átadásra a 8 számú, valamint a 18.sz. ház is. A nyugalmas belvárosi utcából kb. 10-15 éve egy élhetetlen utca lett.

Amennyiben jártak az utcában, láthatták az úttest mindkét oldalán parkoló autókat, amik teljes káoszt okoznak, mivel az utca kétirányú. Így a parkoló autók miatt nem fér el egymás mellett kettő autó! Arról nem beszélve, hogy az utca a Rumi úttól a Móricz útig jobbkezes, amit a 40 év alatt jó, ha eddig csak az utcában lakók tartottak be, mert a Felsőőrben úgy mennek mintha főút lenne. (Érdemes lenne megfigyelni, főleg reggel, amikor a Sorok utcai iskolába viszik a gyerekeket).

A magam részéről amúgy örülnék a parkolónak (a földszinti lakók gondolom nem, főleg a 10.sz alattiak, akiknek az erkélye kb. egyszinten lesz a parkoló autókkal), de az én meglátásom szerint nem old meg semmit, mert a Szt. Flóriánon lakók is itt parkolnak majd, nem beszélve a zöld terület megszűnéséről.

Kíváncsi lennék, miért nem egyirányúsítják az utcát a Sorok utcától a Rumi út felé, így megszűnne a jobbkezes anomália is, a Babits utcát ezzel egyidejűleg ellenkezőleg lehetne egyirányúvá tenni. A házak közötti zöldterület megszüntetésé felvet még egy kérdést. A 8. sz. ház és a Sorok u között van egy terület, ami zöldnek tekinthető, de semmire nem használt (kivéve egy évben egyszer, amikor karácsonyfákat árulnak ott). 40 éve nem jövök rá, mi a terve ezzel a területtel a városnak.

Sok kérdés felvetődik még, és ez „csak” egy kis utca Szombathelyen.

Kíváncsi lennék a körzet képviselője észlelte-e az itteni problémákat?

(Név és cím a szerkesztőségben)

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés