Veszélyben a vállalkozók

Akár súlyos veszteségeket is okozhatnak.
 
 

Veszélyben a vállalkozók

Akár súlyos veszteségeket is okozhatnak.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Veszélyben a vállalkozók

Akár súlyos veszteségeket is okozhatnak.

A Pénzmosás és Terrorizmusfinanszírozás Elleni Iroda óvatosságra inti a hazai vállalkozókat.

Az új módszer a kibertámadás és a manipuláció sajátos ötvözete, ami eddig csak külföldön jelentett problémát. A technikai fejlődésnek "hála" azonban ma már itthon felütötte fejét az új csalástípus.

Mivel az elkövetők elsősorban az interneten próbálkoznak, így nem árt figyelni a gyanús e-maileket és védeni az informatikai rendszereket. A csalók olyan személynek adják ki magukat, aki a kiszemelt cég munkavállalójával bizalmas viszonyban van. Így például vállalati vezetőként, üzleti partnerként vagy olyan döntéshozóként tüntetik fel magukat, aki jóváhagyhatja különféle összegek átutalását.

Telefonon is próbálkoznak

Volt már példa a telefonos csalásra is. Akkor az elkövetők telefonon léptek kapcsolatba a kinézett társaság pénzügyi részlegével mint a társaság ügyvezetője, más irányítója, esetleg üzleti partnere. A csalók azt mondták, hogy a cég felső vezetése nagyon fontos szerződésről folytat tárgyalásokat, ezzel összefüggésben pedig sürgősen pénzügyi tranzakciót kell végrehajtani, azonban az ügylet bizalmas jellege miatt nem szabad információnak kiszivárognia.

Így bukhatnak le

A pénzmosás elleni irodánál arról is beszámolt, hogy miről ismerhetjük fel, ha csalókkal van dolgunk:

az e-mailek szövegében gyakran nyelvtani vagy helyesírási hibák vannak az elkövetők az üzleti partner címéhez hasonló címről küldenek hamis számlát a célba vett vállalat e-mail-fiókjába az elkövetők a valós e-mail-forgalmat manipulálják, például az üzletfelek között az elektronikus úton megküldött valódi számlákban vagy szerződésekben megváltoztatják a fizetési információkat azért, hogy a későbbi kifizetéseket eltérítsék

Mivel az elmúlt időszakban egyre több magyarországi bejegyzésű vagy magyarországi telephellyel rendelkező társaságot is támadás ért, ezért arra kérnek a szakemberek mindenkit, hogy ha valami gyanúsat érzékelnek, azonnal jelentsék azt.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés