Újabb fejlemények a Czeglédy-ügyben

Ismét elhangzott: hamarosan vádat emelnek a szombathelyi politikus ellen.
 
 

Újabb fejlemények a Czeglédy-ügyben

Ismét elhangzott: hamarosan vádat emelnek a szombathelyi politikus ellen.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Újabb fejlemények a Czeglédy-ügyben

Ismét elhangzott: hamarosan vádat emelnek a szombathelyi politikus ellen.

Az ügyészség fellebbezést jelentett be a Human Operator Zrt. alvállalkozójaként dolgozó Kopernikusz Iskolaszövetkezet korábbi vezetőinek ügyében – közölte az MTI-vel a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője az MTI érdeklődésére csütörtökön.

Szanka Ferenc elmondta, az ügyészség megalapozatlanság miatt mindkét vádlott esetében a Szegedi Törvényszék ítéletének hatályon kívül helyezését és az elsőfokú bíróság új eljárásra utasítását kéri.

A bíróság a vádlottakat bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntettében mondta ki bűnösnek. A másodrendű vádlottat a törvényszék számviteli rend megsértésének bűntettében is bűnösnek találta. A bíróság a vádlottakra kettő és fél, illetve három és fél év börtönbüntetést szabott ki. A vádlottakat a szabadságvesztés mellett három, illetve négy évre eltiltották a gazdasági társaság vezető tisztségviselője foglalkozástól.

Az ítélet szerint az iskolaszövetkezetet névleg vezető vádlottak tevékenységükkel hozzájárultak ahhoz, hogy a munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó láncolat tényleges irányítói 144, illetve 435 millió forint kárt okozzanak a költségvetésnek. Az iskolaszövetkezet érdemi tevékenységet nem végzett, feladatait a Human Operator Zrt. munkatársai látták el. A munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cégek a szövetkezettől befogadott számlákat felhasználták könyvelésükben, a Kopernikusz azonban azok áfatartalmát nem fizette be a költségvetésbe.

A bíróság döntése ellen a jelenlévő elsőrendű vádlott és a védők már az ítélethirdetéskor fellebbezést jelentettek be.

A Kopernikusz Iskolaszövetkezet ügyében eljáró ügyész perbeszéde előtt közölte, hogy befejeződött a Czeglédy Csaba és társai ellen folyó nyomozás, hamarosan vádat emelhetnek a gyanúsítottak ellen.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a 2017 júniusában letartóztatott szombathelyi politikus előzetes letartóztatása szeptember ötödikén lejárt volna, ám azt további három hónappal meghosszabbították.

Így Czeglédy 15 hónapja van börtönben vádelemés nélkül.

Választókörzetében október 14-én tartanak majd időközi választást.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés