Újra Nagy Digitális Kaland volt az országban!

 
 

Újra Nagy Digitális Kaland volt az országban!

 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Újra Nagy Digitális Kaland volt az országban!

A Nagy Digitális Kaland című versenyt másodszor rendezték meg általános iskolások számára, idén országszerte egyszerre 36 helyszínen 3200 diák tette próbára tudását egy időben. Két korosztályban 3-4. és 5-6. osztályos diákokból álló 3-3 fős csapatok nevezhettek, akiknek a versenyen egy órája volt összemérni tudásukat. Digitális világban, a logikus, algoritmikus gondolkodással, az internetbiztonsággal és némi alapvető informatikai ismeretekkel kapcsolatos izgalmas, játékos küldetést teljesítettek ezen a versenyen. 

A Logiscool által életre hívott Digitális Tudásért Alapítvány, és a Vodafone által közösen szervezett versenyt városunkban a Logiscool Szombathely programozó iskola szervezte, aminek ezúttal is a Zrínyi Iskola biztosított helyszínt. 32 csapat nevezett idén Szombathelyen a megmérettetésre, a gyerekek nagy izgalommal vetették bele magukat feladatok megoldásába.

A digitális verseny szellemének megfelelően a lebonyolítás online formában valósult meg. Az országban mindenütt egyszerre nyílt meg a versenyzés lehetősége, online lehetett nyomon követni az eredményeket és a győztesek kiléte is azonnal kiderült. A verseny célja a logikus gondolkodás fontosságának előtérbe helyezése volt annak érdekében, hogy a gyerekek minél előbb felismerjék, képesek aktív alkotói lenni a digitális világnak, nem csupán passzív felhasználói.

A győztesek: a 3-4. évfolyamosok között:

1. DigiTeam,
2. Programozók 2.0,
3. Triászok,

az 5- 6. évfolyamosok között:

1. The Avengers,
2. Nekem8,
3. Rainbow Warriors.

Külön büszkesége Szombathelynek, hogy a kisebb korosztályban első helyezést elért DigiTeam nevű csapat (Hollósi Hédi, Barczi Ágoston, Ihász Zénó) bekerült az ország 10 legjobbja közé.

Ők az országos eredményhirdetésre kapnak meghívást, egy újabb élménnyel gazdagodhatnak ez által.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés