Ukránokat segítettek magyar állampolgársághoz, letöltendő börtönt kaptak

 
 

Ukránokat segítettek magyar állampolgársághoz, letöltendő börtönt kaptak

 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ukránokat segítettek magyar állampolgársághoz, letöltendő börtönt kaptak

Végrehajtandó börtönbüntetésre ítéltek másodfokon két vádlottat egy honosítási ügyben, amelyben közokirat-hamisítás miatt indult eljárás 51 vádlott ellen. Az ítélet nem jogerős - írja a hvg.hu.

Az ítélet szerint az az első- és másodrendű vádlott pénzért segített ukránoknak magyar állampolgárságot szerezni. A két magyar-ukrán kettős állampolgárságú vádlott elsőként olyan ukránokat keresett meg, akik nem tudtak magyarul, később pedig olyanokat, akik jól beszélik a magyar nyelvet. Az ő fényképeikkel olyan hamis ukrán útleveleket szereztek be, amelyek a magyarul nem beszélő ukránok adatait tartalmazták. Egy vádlott sofőrként közreműködött az útlevelek és a honosítási kérelmek eljuttatásában, öt vádlott pedig pénzért vállalta, hogy a kérelmezők helyett megjelenik a járási hivatalokban.

A Nyíregyházi Törvényszék súlyosbította a járásbíróság tavaly szeptemberi ítéletét. Első fokon 12 vádlottat ítéltek felfüggesztett börtönre, most az első- és másodrendű vádlottnál letöltendőre változtatták ezt. A honosítást akaró 39 ukrán vádlott esetében a fejenként 50 ezer forintos pénzbüntetés már első fokon jogerős lett.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés