Ultraviola: hogyan viseljük a 2018-as év színét?

Az év színe a Pantone szerint a középlila, avagy ultraviola.
 
 

Ultraviola: hogyan viseljük a 2018-as év színét?

Az év színe a Pantone szerint a középlila, avagy ultraviola.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Ultraviola: hogyan viseljük a 2018-as év színét?

Az év színe a Pantone szerint a középlila, avagy ultraviola.

Elég erőteljes szín - nem is látni, hogy kimondottan uralkodna a divaton -, de érdemes megvillantani az öltözködésünkben.

A divatszakemberek előre tudják

A Pantone, amely az összes kitalálható, fellelhető árnyalatnak kódokat ad és uralja a színek világát, minden évben megszabja, mit tart a legkifejezőbbnek, leginkább előremutatónak. A laikusok az előző év végén, a divatszakma persze jóval korábban megtudja, mi lesz a meghatározó árnyalat.

Minden színnek vannak párjai, ellentettjei, ezekhez lehet aztán igazítani a szezon kollekcióinak színpalettáit - az sem titok, hogy a divatházak összehangolják a következő időszak trendjeit.

A misztikum, meditáció és nemesség színe

Nem olyan egyszerű szín az ultraviola, de az biztos, könnyebben illeszthető be a ruhatárunkba, mint a tavalyi év színe, a greenery, ami nagyjából a borsózöldnek felel meg.

Míg ugyanis 2017-ben a Pantone a megnyugtató, természetes zöldet jelölte ki, 2018-ban a jövőbe mutató, leleményes és fantáziadús ibolya nyert.

Tartalom az bőven van az ultraviolában: ha a színek jelentését nézzük, ez az árnyalat mindig is a misztikum, a világtól való elvonulás, a művészi önkifejezés és a nemesség üzenetét hordozta.

A divatban a lila a luxus termékek színe, hiszen van benne valami extravagáns, prémium. Lakberendezésben használva például az ultraviola kimondottan merész árnyalat. Ugyanígy, az öltözködésben sem szabad túl sokat mutatni belőle, mert nagyon élénk, erőteljes, mesterséges hatású lesz.

Szerencsésen a középlila jól kombinálható szinte minden árnyalattal. Feketével vagy zölddel természetes hatású lesz, míg arannyal vagy más fémszínekkel egészen káprázatos összhatást nyerünk.

Halványabb rokon árnyalatokkal, például pasztell lilával, jégkékkel, fehérrel kicsit fagylaltos, de szép, nőies jelleget ad a megjelenésünknek. Emellett erős rózsaszínnel, halványzölddel, pasztell levendulával, halványdrappal is gyönyörűen összepárosítható.

Honnan olyan ismerős? Az esküvőkről!

Hol használjuk az ultraviolát a szezonban? Ha még van pár hónapunk az alkalomig, egy egész esküvői megjelenést lilára dizájnolhatunk. A lila fehérrel ugyanis lekörözhetetlenül ünnepélyes.

Ezt a különleges árnyalatot mindennapi öltözködésünkben is használhatjuk, csak vigyázzunk, ne legyünk tetőtől talpig ultraviolában. Egy élénklila futócipő, sál, esetleg egy nadrág tökéletesen feldobja a külsőnket.

Nyáron is viselhetjük ezt az élettel teli színt: a hajban hordott, csomózott kendő, a szezon egyik legtrendibb felfedezése remekül mutat ultraviolában. Lebarnult bőrrel, egy kis napsárgával, pirossal tökéletes nyári imázst ad.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés