Még nyolc út van lezárva Vas megyében

A Magyar Közút minden bevethető gépe az utakon van.
 
 

Még nyolc út van lezárva Vas megyében

A Magyar Közút minden bevethető gépe az utakon van.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Még nyolc út van lezárva Vas megyében

A Magyar Közút minden bevethető gépe az utakon van.

A korábban hófúvás miatt lezárt 8442-es jelű Vas megyei utat Meggyeskovácsi és Csempeszkopács között ma reggel 8 órakor újra megnyitották.


A Magyar Közút útinform szolgálatának szerda reggel 7 órai összesítése alapján Vas megyében már csak 10 mellékúton van érvényben teljes útzár:

Karakó és Jánosháza, Kemenesmihályfa és Tokorcs, Vönöck és Kemenessömjén, Mersevát és Kemenesszentmárton, Rum és Rábatöttös, Meggyeskovácsi és Csempeszkopács, Boba és Nemeskocs, Jánosháza és Kissomlyó között, valamint a bucsui bekötőúton.

Győr-Moson-Sopron megyében nyolc szakaszon találkozhatnak egyelőre az autósok teljes pályás korlátozással:

Az Iván-Újkér-Szakony, a Kapuvár-Öntésmajor és a Nemeskér-Egyházasfalu összekötő úton, Hidegség és Nagycenk, Balf és Fertőrákos, Páli és Edve, Vadosfa és Magyarkersztúr között, valamint Gyóró közelében.

Zala megyében öt mellékúton van érvényben korlátozás: a Gelse-Pölöskefő, a Gelse-Zalaszentbalázs és a Kisgörbő-Zalaszentgrót összekötő úton, valamint a kehidakustányi és sármelléki bekötőúton.

Az autópályák és a gyorsforgalmi utak nedvesek

Elzárt település továbbra sincs az országban. A nehézgépjárművek számára a havazás és a hófúvás miatt nincs érvényben egyik megyében vagy határátkelőnél sem korlátozás. A gyorsforgalmi utak burkolata vizes vagy sónedves, az M1-es autópályán Komárom és az M7-es autópályán Eszteregnye térségében előfordulhatnak latyakos szakaszok.

A fő- és mellékutakon a Dunától nyugatra az intenzív havazás és hófúvások nyomán többnyire téliesebb útviszonyok a jellemzőek, a Dunától keletre inkább sónedves főutakkal találkozhatnak a közlekedők.

Továbbra is lehetnek hóátfúvások

A Magyar Közút valamennyi bevethető gépe továbbra is az utakon teljesít szolgálatot, számos közép- és észak-magyarországi megyéből hómarásra is alkalmas munkagépet csoportosítottunk át kedden a nyugat-dunántúli területekre. Hétfő óta egyébként több mint 16000 tonna sót és 1,5 millió liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki a síkosságmentesítési munkáink során.

Az előrejelzések alapján a mai nap folyamán a havazás intenzitása országszerte csökken, ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon, az Alföld keleti felén és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is 40-50 km/órás széllökések okozhatnak hófúvásos szakaszokat. Szerda délutántól nyugaton ugyanakkor várhatóan mérséklődik majd a légmozgás.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés