Szombathelyen is elképzelhető az ellenzéki összefogás

Megkérdeztük a képviselőjelölteket, egyedül Balassa Péter zárkózott el az együttműködéstől.
 
 

Szombathelyen is elképzelhető az ellenzéki összefogás

Megkérdeztük a képviselőjelölteket, egyedül Balassa Péter zárkózott el az együttműködéstől.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Szombathelyen is elképzelhető az ellenzéki összefogás

Megkérdeztük a képviselőjelölteket, egyedül Balassa Péter zárkózott el az együttműködéstől.

Nemrég vizsgáltuk meg, hogy milyen eredményeket hozhatna egy teljes ellenzéki összefogás Szombathelyen, hiszen itt a jó példa, a hétvégi hódmezővásárhelyi időközi, ahol a teljes ellenzék egy jelölt mögé sorakozott fel, és könnyedén legyőzték a fideszes indulót.

Az adatok alapján Szombathelyen már 2014-ben is legyőzték volna a Fideszt, pontosabban Hende Csabát, most pedig egyértelmű esélyük lenne rá. Körbe is telefonáltuk az MSZP-DK-Párbeszéd, az LMP a Jobbik helyi jelöltjeit, van-e esély egy teljes ellenzéki összefogásra, a Momentum levélben fejtette ki véleményét. Érdekes válaszokat kaptunk.

Nemény Andráson nem fog múlni

Nemény András (MSZP-DK-Párbeszéd) a 2014-es önkormányzati választást hozta fel példának, ahol az LMP-n és a Jobbikon kívül minden ellenzéki erő összefogott. Akkor közel döntetlenre hozták ki a választást a Fidesszel szemben, Nemény azt mondta, ha az LMP is melléjük áll, akkor elképzelhető, hogy a baloldal jelöltje lett volna a polgármester, és a baloldal vezetné a várost három és fél éve.

Nemény szerint minél nagyobb egységet látnak a választók, annál szívesebben szavaznak rá. Ő azt szeretné, ha a baloldalon egység lenne, országos szinten tárgyalnak az LMP-vel, reméli, Szombathely is része lesz egy ilyen egyeztetésnek. Kijelentette, ez nem személyekről szól, rajta nem fog múlni egy megállapodás.

Hozzátette, a Jobbik mind helyben, mind országosan teljesen elzárkózott az egyeztetéstől, és ezért a választók meg is fogják büntetni őket.

Németh Ákos nem készül arra, hogy visszalépjen

Németh Ákos (LMP) azzal kezdte, hogy Ungár Péter is elmondta a Hír TV.ben, a LMP-nek kiemelten fontos Szombathely. Szerintük Hende Csaba verhető ellenfél, felkészültek a csatára, mindenkit szívesen látnak, aki támogatja őket ebben.

Látva az országos elnökség eltökéltségét a Fidesz leváltására, bármilyen döntést teljes mellszélességgel támogatnak. Szombathelyen viszont nem arra készülnek, hogy az LMP jelöltje lépjen vissza.

Balassa Péter csak a Jobbikkal foglalkozik

Balassa Péter (Jobbik) kijelentette, a saját jelöltjeikkel, a Jobbik pátlistájával foglalkoznak. Másokkal nem, ő is arra koncentrál, hogy minél hitelesebben, minél jobb eredményt érjenek el a választásokon. Természetesen ő is kormányváltást akar, de a Jobbik mind a 106 választókerületben állított jelölteket és el is indítja őket - mondta.

A Momentumnak három feltétele van

A Momentum levélben írta meg véleményét:

A mi álláspontunk szerint is hatalmas siker a vasárnapi, hódmezővásárhelyi győzelem az egész országnak, hiszen megmutatta, hogy a jobb-bal megosztottságon felülemelkedve meg lehet verni a Fidesz jelöltjeit. Mi 3 feltétellel látjuk értelmét az együttműködésnek:

1. Hiteles, tisztességes jelölt indul
2. Van esélye nyerni
3. Mások is visszalépnek a javára

Amennyiben ez a három lehetőség fennáll, rajtunk nem fog múlva a koordináció. Az együttműködésre azonban csak március 5-e után van lehetőség, hiszen akkor látszik majd valójában, ki hány körzetben, és kit állít jelöltnek.

Éppen ezért vagyunk az utcán hét közben, és hétvégén. Pultozunk, kopogtatunk, beszélgetünk az emberekkel, mert szeretnénk, hogy ők is érezzék: van remény! Ennek szellemében folytatjuk a munkát Falta Milán Péterrel, a helyi jelöltünkkel!

A válaszokból kiderül, hogy - a Jobbik kivételével - az ellenzéki jelöltek hajlandóak az együttműködésre, de ehhez még göröngyös út vezet.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés