Sátrakba költöznek a szombathelyi vásárcsarnok árusai a felújítás idejére

Húsvét után kezdődik az átépítés.
 
 

Sátrakba költöznek a szombathelyi vásárcsarnok árusai a felújítás idejére

Húsvét után kezdődik az átépítés.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Sátrakba költöznek a szombathelyi vásárcsarnok árusai a felújítás idejére

Húsvét után kezdődik az átépítés.

A vásárcsarnok felújításának terve sem új már, tavaly áprilisban jelentették be, és azt is, hogy mintegy kétmilliárd forintba kerül, és az Európai Unió finanszírozza. Idén februárban egyeztettek a kereskedőkkel, és ennek az eredménye egy megállapodás lett.

Aminek legfontosabb része, hogy nem egyszerre újítják fel a két csarnokot, hanem egymás után. Először a fejépületet és a hátsó csarnokot újítják fel, a második ütemben pedig a kettő közti, első csarnok következik. Így egy csarnok mindig üzemel majd a felújítás alatt is.

Persze, közben is lesznek olyan árusok, akiknek nem jut hely, számukra nagy sátrakat állítanak fel a jelenlegi szabadtéri zsibi helyén. A legutóbbi közgyűlésen született erről döntés, és arról is, hogy a zsibi addig a Gayer-parkba költözik.

A kereskedőkkel történt egyeztetés eredménye az is, hogy a jelenleg szerződéssel rendelkező árusok előnyt élveznek az új csarnok árusítóhelyeinek kiosztásánál. Ami már meg is történt, és a szerződéseket is aláírták.

Az is biztos már, hogy a hetente egyszer, az MMIK előtt működő termelői piac is beköltözik majd az új csarnokba.

A felújítás pontos kezdése még nem ismert, de a közgyűlésen elhangzott, hogy mindenképpen megvárják vele a húsvétot. Tehát, ha valaki kérdezi, mikor kezdik a csarnok felújítását, azt kell mondani, húsvét után.

A részletes tervek

Első csarnok:
külső megjelenés mai új arculattal történő átalakítása fejépület funkcionális, építészeti tisztázása, megújuló homlokzati koncepció kialakítása WC-k, mosdók, vizes blokkok megújítása Teljes körű akadálymentesítés, szükség esetén lift telepítése tetőszigetelés, felülvilágítók felújítása, szellőztethetőség, árnyékolás megoldásával hulladékgazdálkodás megújítása, komposztálás, zárt hulladékgyűjtés, szelektív gyűjtés helyi termék részére előtetőkkel kültéri árusítóhelyek fejlesztése

Hátsó csarnok:
felújítás: padozat, belső üzletek átalakítása, gépészet, festés, nyílászárók cseréje, felülvilágítók felújítása, árnyékolás, szellőztethetőség megoldásával. külső kis üzlethelyiségek kibontásával oldalfelületek újjáépítése, új üzletek kialakítása (fűtési lehetőség biztosításával) az 1. csarnokkal történő csatlakoztatása tetővel helyi termék részére előtetőkkel kültéri árusítás fejlesztése villamos energia ellátás újragondolása, egyedi fogyasztásmérők telepítésével.

Közvetlen környezet:


parkolási rendszer átgondolása közlekedési rendszer átgondolása (megközelítés, terület elhagyása) árumozgatási rendszer átgondolása zöldfelületek megújítása zöldfelületek tervezése homlokzatra, tetőzetekre külső vásárrész szerepének tisztázása

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés