Reptérürítési gyakorlat 

Videó: Ürítés volt Ferihegyen

Több mint 1200 emberről van szó.
 
 

Videó: Ürítés volt Ferihegyen

Több mint 1200 emberről van szó.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Videó: Ürítés volt Ferihegyen

Több mint 1200 emberről van szó.

Egy európai uniós támogatással szervezett terminálkiürítési gyakorlat volt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hétfőn.

A szervek különböző rendkívüli eseményeket szimulálva gyakorolhatták, hogy azok bekövetkezése esetén egy nemzetközi repülőtéren milyen intézkedésekre van szükség, az utasokat hogyan lehet a lehető legrövidebb időn belül biztonságba helyezni, a veszélyhelyzetet elhárítani és a sérülést elszenvedő személyeket minél előbb orvosi ellátáshoz juttatni, majd az eseményt felszámolni és a működést helyreállítani.

A szimulációt nem aprózták el, ezerkétszáz önkéntes vett benne részt. A Bay Zoltán Kutatóintézet munkatársai az önkéntesek krízishelyzetben tanúsított viselkedését is vizsgálták.

A Smart Kritikus Infrastruktúrák Védelme projekt során olyan előrejelző és értékelő rendszert fejlesztenek ki, amely különböző kritikus infrastruktúrák védelmi szintjét valós időben képesek mérni és értékelni.

A repülőtér esetében azt vizsgálják, hogyan javítja a védelmi képességet az, ha smart rendszerek, kamerák és egy applikáció segítségével a kijelölt menekülési útvonalak helyett az adott veszélyhelyzetre reagálva, interaktív módon menekítik ki az okos alkalmazást használó utasokat, a lehető legbiztonságosabb útvonalat választva számukra.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés