"A Vízmű SC-nek nincs fennálló, rendezetlen tartozása"

A nyilvánosság előtt folytatódik a szombathelyi Vízmű SC és a Vasivíz ZRt. vitája a pénzekről.
 
 

"A Vízmű SC-nek nincs fennálló, rendezetlen tartozása"

A nyilvánosság előtt folytatódik a szombathelyi Vízmű SC és a Vasivíz ZRt. vitája a pénzekről.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

"A Vízmű SC-nek nincs fennálló, rendezetlen tartozása"

A nyilvánosság előtt folytatódik a szombathelyi Vízmű SC és a Vasivíz ZRt. vitája a pénzekről.

A szépen bonyolódó ügy a múlt héten kezdődött, amikor a Vízmű SC nyílt levelet tett közzé, mert az uszodát működtető Vasivíz ZRt. felemeli az úszók belépődíját, és szerintük ezzel ellehetetlenítik az egyesületet.

A Vasivíz hétfőn válaszolt, szintén nyílt levélben, ebben pontosították a számokat, és azt is írták, hogy az egyesületnek több mint hárommilliós tartozása van.

Ma, kedden, újabb levelet kaptunk a Vízmű SC-től, amiben a Vasivíz állításai reagálnak.

Ezt a levelet is közöljük, viszont felhívjuk az érintettek figyelmét, hogy jobban tennék, ha a nézetletéréseket egymás között, és nem a sajtón keresztül rendeznék.

Tisztelt Vasivíz Zrt!

1. 9 millió forintos támogatás volt a Vasivíz Zrt. és a Szombathelyi Vízmű SC között éveken keresztül, melyet a Vasivíz vezérigazgatója felmondott a víziközmű szolgáltatásról szóló törvény (2011. CCIX. tv) megalkotására hivatkozva. Ez fedezte jelentős részben korábban a béreket, ezután kellett jelentősen emelni a tagdíjakon.

2. A versenyzés lehetőségéért fizetünk. Az iroda használatáért fizetnünk kellett volna a nekünk megküldött Vasivíz által jegyzett megállapodás-módosítás szerint, csak az érvényben lévő szerződés miatt nem lehetett. Szombaton reggel 7-től 9 óráig valóban használhatjuk a medencét, ez az egy alkalom van nyitvatartási időn kívül.

3. Áremelési korlátozott lehetőségeinket alátámasztja, hogy a mai naptól már a megemelt, kétszeres díjat kell fizetnünk a sávhasználatért…

4. Az uszoda újranyitása után sikeresen tudtunk új érdeklődőket toborozni, akiket pont az ismételt tagdíj-emelés fog eltántorítani. Az első 4 hónapból számolni nem reális a tervezett taglétszám emelkedés miatt. Az éves költségvetése az egyesületnek 40 millió forint, így az akár 10 akár 20 millió forint is kigazdálkodhatatlan.

5. A Vízmű SC-nek nincsen fennálló rendezetlen tartozása, az erre vonatkozó megállapodás a város illetékes vezetőivel megtörtént, írásos és megküldött feljegyzéssel. Az ebben foglaltakat a Vízmű SC maradéktalanul teljesítette.

6. A Vízmű SC elindult Szombathely város sportszervezeti működési támogatásáért, mivel valamennyi előírt feltételt teljesítette, többek között nullás adóigazolással, majd indoklás nélkül elutasításra került a kérelem.

7. 2013-ban 6.000 Ft tagdíj mellett volt a legtöbb tagunk, majd a Vasivíz költségnövekedés és támogatás megszüntetés miatt emelkedett a tagdíj, 10.000, majd 13.500 forintra nőtt. Valóban ez okozott anyagi okokból tagcsökkenést, és éppen a hiányolt tömegsportolók körében.

A versenyző gyermekek száma egyrészt összefügg azzal is, hogy jelentős ideig zárva tartott a Fedett Uszoda, kihívás elé állítva az úszósport iránt elkötelezett gyermekek lelkesedését, majd ezt követően semmilyen érdemleges, valós fejlesztés nem történt.

Az egyesület számos úszóosztállyal rendelkezik, óvodai csoportokat oktat, és mellette ér el versenyeredményeket. Talán az évente oktatott 400 gyermek ezt szívesen tanúsítja, akik az új tagokat fogják jelenteni. A Magyar Úszószövetség által elismert és minősített edzők végzik a munkájukat nálunk.

Bízunk abban, hogy Polgármester úr rendezi a kialakult viszonyokat. Szeretnénk jelezni, hogy ahogy az évek során írásban több, mint egy tucat alkalommal jeleztük Szombathely város és a Vasivíz felé, továbbra is megoldást szeretnénk találni.

Természetesen valamennyi állításunk dokumentált, beszámolókkal, jegyzőkönyvekkel alátámasztott, és nyilvános minden érdeklődő számára. Becsülettel és emberi, szakmai tisztességgel dolgozunk a sok egészséges szombathelyi gyermekért.

Javasoljunk ismételten, hogy üljünk asztalhoz, tárgyaljunk. Kezdeményezzük, hogy a Vasivíz Zrt. és a Szombathelyi Önkormányzat Képviselőin kívül ott ülnének a tárgyaláson a Sportért Felelős Államtitkár Dr. Szabó Tünde, a Magyar Úszó Szövetség Elnöke Dr. Wladár Sándor és a Magyar Olimpiai Bizottság képviselője.

Tisztelettel,
Budavári István Elnök
és a
Szombathelyi Vízmű SC edzői kollektívája és tagjai

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés