A Google Térkép arra készül, hogy megmutassa a baleseteket és a traffipaxokat

Jelenleg tesztelik az eddig csak a Waze által használt funkciókat.
 
 

A Google Térkép arra készül, hogy megmutassa a baleseteket és a traffipaxokat

Jelenleg tesztelik az eddig csak a Waze által használt funkciókat.
 
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

A Google Térkép arra készül, hogy megmutassa a baleseteket és a traffipaxokat

Jelenleg tesztelik az eddig csak a Waze által használt funkciókat.

Okostelefonjaink mára lehetővé tették, hogy könnyen navigálódhassunk, és soha nem kelljen újra nyomtatott térképeket használnunk. Mégis, az egyszerű használat ellenére még mindig döntő tényező sokak számára, hogy melyik navigációs alkalmazást használja, erre jó példa a Google Térkép és a Waze, mint a térképes alkalmazás alap darabja.

[p]A Waze-t 2006-ban alapították FreeMap Israel-ként, azzal a céllal, hogy héber nyelven hozzon létre egy szabad térképet Izraelről, a közösségtől származó információk összegyűjtésével. Néhány évvel később az app már népszerű alkalmazássá vált, a céget 2013-ban a Google megvásárolta. A két szolgáltatás a navigációs alkalmazásokat egyedülálló módon kínálja, de a Google Térkép most bevezetheti a Waze által is évek óta használt funkciót.

A Waze-t használók körében igen nagy népszerűségnek örvend, hogy a felhasználók jelenthetik a baleseteket, valamint a sebességmérő pontokat is. De ez nem járt dráma nélkül, a rendőrökkel való konfliktus addig fajult, hogy hamis sebességmérő pontokat jelentettek az alkalmazással, és így megpróbáltak aláásni a rendszernek. Mégis, a funkció miatt a platform népszerűsége továbbra is csak növekszik.

A Google Térkép ezt a nagyszerű Waze-funkciót kapja meg. A terv szerint először csak a San Francisco-i öbölben és Rio de Janeiróban volt elérhető a funkció, de minden jel szerint a Google a sebességkorlátozási mutatókat más területekre is ki fogja terjeszteni.

Három régióban, New York-ban, Los Angeles-ben és Minnesota-ban nemrégiben a Google bizonyos területeken engedélyezte a felhasználók számára a használatot, bár ezt hivatalosan sehol sem jelentették be.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a Google Waze-szerű funkciókat adott hozzá a térképéhez. Tavaly nyáron a Google Térkép a hozzáadható eseményként megjelentette már a felhasználóknak, a baleseteket vagy épp az útépítéseket.

A felhasználók az utóbbi két hétben felfedezhettek egy sebességkorlátozási ikont a navigációs képernyőn a Google Térképen,. A funkció az összes ismert sebességmérő kamerát mutatja az útvonalon, és hallható értesítést fog küldeni, amikor az autó közeledik az egyikhez.

Kezdetben a felhasználók az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államokban, Ausztráliában, Oroszországban, Brazíliában, Mexikóban, Kanadában, Indiában és Indonéziában kapnak hozzáférést a sebességmérő kamerák értesítéséhez, míg a sebességkorlátozások csak az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Dániában lesznek elérhetők.

Valószínű, hogy az Android-felhasználók lesznek az elsők, de az iPhone-t használók sem lesznek sokkal lemaradva. A tesztelés utáni véglegesített verzió már mindkét operációs rendszeren elérhető lesz.

 

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés