Megyeszerte pusztított a vihar 

Halálos volt a csütörtök esti vihar Vas megyében (Folyamatosan frissítve)

Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megye számos pontján ad munkát a tűzoltóknak a viharos időjárás, illetve az általa okozott károk felszámolása.
 
 

Halálos volt a csütörtök esti vihar Vas megyében (Folyamatosan frissítve)

Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megye számos pontján ad munkát a tűzoltóknak a viharos időjárás, illetve az általa okozott károk felszámolása.
 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Halálos volt a csütörtök esti vihar Vas megyében (Folyamatosan frissítve)

Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megye számos pontján ad munkát a tűzoltóknak a viharos időjárás, illetve az általa okozott károk felszámolása.

Olvasóink sorra küldik a fotókat, videókat, egyéb információkat a pusztítással kapcsolatban. Ezekkel és a legfrissebb közleményekkel folyamatosan frissítjük anyagunkat.

Csepregen is pusztított a vihar

A Répcevidék.hu-tól kaptunk fotókat a helyszínről:

A Rohonci úton, a Deák Ferenc utca kereszteződésénél egy fa dőlt az úttestre este 21 óra körül, melyet a tűzoltók távolítottak el villámgyorsan, 22 óra előtt már járható volt az út. - jött az infó Krisztinától.

A vihar által leginkább sújtott három megyében továbbra is sok helyen szünetel az áramellátás

A szolgáltató szakemberi folyamatosan dolgoznak a hibák elhárításán, a fogyasztási helyek visszakapcsolásán a hálózatba.

Győr-Moson-Sopron megyében mintegy 30 ezer fogyasztási helyen nem volt elektromos áram a hajnali órákban. Zala megyében mintegy hétezer, Vas megyében pedig 15 ezer fogyasztási helyen nélkülözik az elektromos energiát. A vihar által kevésbé érintett Komárom-Esztergom megyében 547 helyen szünetel az ellátás. A hajnali órákban tehát mintegy 180 település 54 ezer fogyasztási helyét érintették az üzemzavarok és áramkimaradások. Az érintett helyek száma és a fogyasztók száma is csökken, hiszen az áramszolgáltató szakemberei dolgoznak a hibák kijavításán, a fogyasztók hálózatba történő visszakapcsolásán.

Videó: Ilyen volt a szélvihar a felhőszakadás előtt

Felvétel: Tánczos Mihály
Az Éhen Gyula téren is be kellett avatkozni a magasból mentőnek.

Két fa dőlt az útra Csénye település és a porpáci vasútállomási közötti szakaszon

A növények eltávolításán a sárvári hivatásos és a csényei önkéntes tűzoltók dolgoznak.

Eközben Sárváron:

Zsuzsanna egyszerre két helyről is küldött helyzetjelentést:

a Gyöngyösparti sétány 5. mögött egy nagy fát kettékapott a vihar Bozzaiban teljesen sötétség van

Olvasónk, Miklós döbbenetes sztorival állt elő Szombathelyről:

„A KISZ-lakótelepen a vihar kezdetén a Károly Róbert utca 2. szám tetején a munkások mindent fennhagytak, raklapok estek az emberek közé, vascsövek. Én értesítettem a 112-t, nemrég mentek el a tűzoltók, találtak a tetőn még 5-6 db hánykolodó gázpalackot. Nagyon picin múlt egy tragédia, hanyagságból.”

Felvétel: Mihók Miklós

Tetőt reptetett a szél a Minerván

Egy névtelenséget kérő olvasónk arról számolt be, hogy a Minerva lakótelepen található lakástextil nagykereskedés kétszintes épületének tetőszerkezetét szakította fel az óriási szél, majd dobta le az épület mellé.

Információink szerint itt nem sérült meg senki.

Elsöpörte a vihar a Meggie's Crew koncertjét Szombathelyen

Négy számot játszott el a zenekar, aztán leszakadt az ég.

A legtöbb, viharkárral kapcsolatos bejelentés és segítségkérés Zalaegerszegről, Őriszentpéterről, Szentgotthárdról, Körmendről, Lentiből, Hévízről és Nagykanizsáról érkezik a katasztrófavédelemhez.

Háztető dőlt egy személyautóra Kenézen. Egy ember meghalt a balesetben

Épület tetőzete dőlt rá egy személyautóra Kenézen, a Petőfi Sándor utcában. A műszaki mentést végző szombathelyi hivatásos tűzoltók eltávolították a törmeléket a gépjárműről, melyben egy ember meghalt.

Információnk szerint egy fiatal családanya a vihar kenézi áldozata.

A tűzoltók visszabontják a tetőzet laza és veszélyes részeit. A megrongálódott épületből két embert kísértek biztonságos helyre az egységek.

Húsz méter magas fa dőlt a 88-s úthoz vezető bekötőútra Sárvárnál

A helyi hivatásos tűzoltók megkezdték a növény feldarabolását és eltávolítását, az úttest felszabadítását.

Sárvár több pontjáról további mintegy tizenöt bejelentés érkezett - zömmel utakra, udvarokra dőlt fák, illetve épületeket veszélyeztető,megdőlt növények eltávolításához kérik a tűzoltók segítségét. A helyi hivatásos tűzoltók folyamatosan derítik fel az egyes helyszíneket és dolgoznak a káresetek felszámolásán.

Győr-Moson-Sopron megyében Sopron térségében okozza a legtöbb gondot a vihar. Több helyen a vasúti közlekedésben is fennakadást okoz a viharos erejű szél. Sínekre dőlt fák akadályozzák a vonatközlekedést Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, valamint a Zalaegerszeg és Bak közötti vasúti szakaszokon. A katasztrófavédelem tűzoltóerői folyamatosan fogadják a segélyhívásokat.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés