Vemhes őz rohant át a Zrínyi iskola folyosóján, Szombathelyen

 
 

Vemhes őz rohant át a Zrínyi iskola folyosóján, Szombathelyen

 
 
 
 
Tetszünk, ugye? Akkor lájkolj minket! 
 

Vemhes őz rohant át a Zrínyi iskola folyosóján, Szombathelyen

Az iskola főbejáratán rohant be az állat, felvágtatott a lépcsőn, majd az udvar felé vette az irányt, de zárt ajtó állta útját. A készenléti rendőrség emberei őrizték, hogy ne tudjon visszaszaladni az iskola folyosójára, majd vadászok kötözték meg a hangosan síró őzet.

A Zrínyi Ilona Általános Iskola igazgatója, Kis Gábor készségesen mutatta meg az őz útját az iskolában. Tőle tudtuk meg, hogy villanyszerelési munkálatok miatt volt kitámasztva a főbejárat. Az őz egy létra mellett vágtatott be, majd felcsattogott a lépcsőn és a folyosón találta magát. Szerencsére a legközelebbi ajtón futott be, ami az udvar felé vitt, a lépcső alján azonban zárt ajtóba ütközött. Itt egy kicsit kiszélesedik a folyosó, itt tartották sakkban az iskola dolgozói, illetve a készenléti rendőrség gyorsan megérkező tagjai.

-Úgy őrizték az őzet, mint egy oroszlánt - mondta mosolyogva az igazgató, aki azt is hozzátette, hogy azonnal gondoskodtak arról, hogy az ijedt vad ne kerülhessen a gyerekek közelébe. A vadásztársaság emberei viszonylag könnyen megfogták és megkötözték a hangosan síró, feltehetőleg vemhes őzet és elszállították az iskolából. A készenléti rendőrség pedig azért érkezett gyorsan az iskolához, mert már kaptak bejelentést a Gayer park felől érkező állatról és már a nyomában voltak.

Az őz állítólag egy kisebb kerékpáros balesetet is okozott a park mellett, erről azonban a rendőrség nem kapott bejelentést. Megkérdeztük a vadásztársaságot is, mi lett az állat sorsa. Tájékoztatásuk szerint az őzet külterületen, biztonságos helyen szabadon engedték.

Az állat valószínűleg a Gyöngyös patak medre mellett érkezhetett a belvárosba, amire már többször volt példa. Rendszerint kutyák, vagy emberek űzik őket, előlük menekülve jutnak a számukra még veszélyesebb városba. Ütöttek már el őzet a Király és Petőfi Sándor utcában, de rókát is láttak a Fő téren korábban.

 

 

Támogass, hogy még több és jobb cikkeket írhassunk!

A Nyugat.hu, amit épp most olvasol, háttérhatalom nélkül, hirdetésekből és támogatásokból tartja fenn magát. Célunk a hiteles, igazságkereső hírgyártás, a jó tartalom. Ehhez kérjük támogatásodat! Kattints és légy részese a szabadságnak.

 

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

 

 


 
 

 
 
 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

Hirdetés

Hirdetés