Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Bellagio – Egy talpalatnyi Itália

Több olasz étterem kínálatát megismerve nem kell különösebb hozzáértés ahhoz, hogy kijelentsük, erre a minőségre Olaszországban is felkapná fejét a nagyérdemű.

Sokan gondolják úgy, hogy az igazi olasz pizzánál legfeljebb az utánozhatatlan olasz tészta lehet finomabb. Jó hír a mediterrán konyha szombathelyi vagy épp a városba látogató rajongóinak, hogy nem kell többé sok száz kilométert utazniuk. Rajongásuk tárgyának mától helyben is hódolhatnak. Elég elandalogni az alföldi tájak s nem mellesleg a gyönyörű nők szerelmeséről, Juhász Gyuláról elnevezett utcáig, aztán betérni a Bellagio étterembe. Összetéveszthetetlen színek, illatok, ízek és ugyanaz a szenvedély fogadja a vendéget, ami az itáliai konyha savát-borsát adja.

Bellagio Szombathely
Az olasz finomságok és a galéria megtekintéséhez kattintson a képre
Zergi Borbála

Bár az étterem minden tekintetben olasz, kínálata és filozófiája ötvöződik a nouvelle cuisine-nal, azaz a hagyományos francia konyhaművészet elveinek újraértelmezésével. A hozzávalók szinte kivétel nélkül frissen érkeznek Olaszországból. Az asztalra pedig igazi kulináris kompozíciók kerülnek. Nem túlzás ezt állítani, mivel a vendég - válasszon bármit is az étlapról -, biztos lehet benne, hogy a tányérján egyszerűsége ellenére is művészi eredmény fog illatozni. Az alapanyagok mellett a különböző fogásokba komponált szenvedély jelenti erre a biztosítékot.

A venetoi Fiorini család hosszú ideje foglalkozik vendéglátással. Hála a felhalmozódott tudásnak és tapasztalatnak, a család egy tagja révén már Szombathelyen is belekóstolhatunk az igényes gasztronómia ízeibe.

Az étlapról szinte lehetetlen egyetlen specialitást kiemelni, hisz magyar szemmel még a hagyományosan elkészített ételek is különlegesnek számítanak. A halak, a tenger gyümölcsei és a sajtok többnyire Észak-Olaszországból valók. Sok minden készül ezekből. Természetesen kihagyhatatlan az isteni pizza, amelynek ropogós vékony tésztája klasszikus, fatüzelésű kemencében sül. A Bellagio nagy hangsúlyt fektet a tradicionális feltétek felvonultatására is. Több olasz étterem kínálatát megismerve nem kell különösebb hozzáértés ahhoz, hogy kijelentsük, erre a minőségre Olaszországban is felkapná fejét a nagyérdemű.

Olasz paradicsom, mozzarella és bazsalikom nélkül nem pizza a pizza
Zergi Borbála

Aztán ott van a házi készítésű tészták széles választéka. Aki szeretné alaposan végigkóstolni az étlapot, annak komolyan meg kell majd küzdenie a kilókkal. Az egyszerűség kedvelői itt ugyanúgy rátalálhatnak kedvencükre, mint a mediterrán konyha pikánsabb ízeinek bolondjai. A házilag készített, tradicionális desszert, a krémes tiramisu vagy épp a látványnak sem utolsó panna cotta, a főétkezés lezárásaként a nap fénypontja lehet.

A remek olasz sörök és a legjobb termőterületekről származó borok méltó kísérői az ételkülönlegességeknek. Legyen szó könnyű vacsoráról egy fárasztó nap után, vagy kitüntetett családi eseményről, az italkínálat teljessé s egyben tökéletessé teszi az élményt.

Ha kortyolt már valaki komoly tekintetű, fekete bajszos olasz pincérek által felszolgált kávét, az a továbbiakban aligha éri be kevesebbel. A Bellagióban a komoly tekintet és a fekete bajusz ugyan elmarad, ám mindezt a személyzet mosolya váltja fel. A forró fekete pedig pontosan olyan, mintha a Szent Márk téren fogyasztanánk, a lenyugvó nap késő augusztusi derengésében, a ringatózó gondolák játékos táncában gyönyörködve.

Dolcéból sincs hiány
Zergi Borbála

Az étterem tervei között szerepel, hogy a közeli jövőben pizzáit és tésztaféleségeit akár házhoz is szállítja. Szeretnék az igazi olasz ízeket minél több emberrel megismertetni és megszerettetni. Nem titkolt reményük, hogy aki egyszer így vagy úgy belekóstol a Bellagio finomságaiba, az rendszeres látogatója lesz az étteremnek.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

(X)

Tovább az oldalra