Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jubilált a szombathelyi "gépipari"

Ki nem jött el? - kérdezték egymástól az öltönybe bújt egykori gépiparisok csütörtök délután a Művelődési és Sportházban megrendezett jubileumi ünnepség előtt. És bizony, néha-néha az alma mater 50. születésnapjára készült kiadványban elhelyezett névsort kellett segítségül hívniuk az osztálytársak neveinek felsorolásához.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ki nem jött el? - kérdezték egymástól az öltönybe bújt egykori gépiparisok csütörtök délután a Mûvelõdési és Sportházban megrendezett jubileumi ünnepség elõtt. És bizony, néha-néha az alma mater 50. születésnapjára készült kiadványban elhelyezett névsort kellett segítségül hívniuk az osztálytársak neveinek felsorolásához.

A Gépipari és Informatikai Mûszaki Szakközépiskola ünnepi rendezvénysorozata tulajdonképpen már tavasszal, egy országos mûszaki tanulmányi verseny lebonyolításával kezdõdött. Október közepétõl aztán számos szakmai programmal, iskolatörténeti kiállítással ünnepelték a félévszázados születésnapot. A diákok körében rendkívül nagy népszerûségnek örvendett az egykoron szintén gépiparis Módos Péter fotóriporter felvételeibõl összeállított tárlat, amelyben sajtófotók és aktfelvételek egyaránt helyet kaptak.

A csütörtöki ünnepi megemlékezés díszvendégei között ismerõs arcok is felbukkantak - ezúttal, mint öregdiákok. Kiderült: Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevõszék elnöke is e szombathelyi iskola padjait koptatta, a megyei közgyûlés elnöke, Markó Péter szintén itt tette le érettségi vizsgáját, akárcsak Mészáros Tibor erõemelõ világbajnok.

Szabó Gábor szombathelyi polgármester - akinek édesapja ugyancsak az iskola falai között tanult - a közgyûlésrõl különös születésnapi ajándékkal érkezett a megemlékezésre. Köszöntõ szavai után megemlítette, hogy a városatyák áldásukat adták a szakközépiskola tervére, mely szerint a jövõ tanévtõl - osztrák közremûködéssel - a XXI. századi kihívásokra felkészítõ informatikai képzést nyújtó osztályt indíthat az intézmény.

A.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés