A besörözött sofőr esete

Alacsonyan szálló, utasok nélküli autóra lehettek figyelmesek csütörtök délután azok, akik az MMIK mellett a csattanás irányába kapták a fejüket. A levegőben akrobatikus bemutatót prezentáló Fiat Uno-t követte egy Renault Megane is, egészen az első villanyoszlopig. A vétkes sofőr meg levezetésként gyorsan elment sörözni.

Alacsonyan szálló, utasok nélküli autóra lehettek figyelmesek csütörtök délután azok, akik az MMIK mellett a csattanás irányába kapták a fejüket. A levegőben akrobatikus bemutatót prezentáló Fiat Uno-t követte egy Renault Megane is, egészen az első villanyoszlopig. A vétkes sofőr meg levezetésként gyorsan elment sörözni.

Nem mindennap láthat az ember fia ilyen látványos, személyi sérülés nélküli roncsderbyt az utakon. Szemtanúk elmondása szerint a Renault már nagy sebességgel kanyarodott be az utcába, és az Ady tér felé tartott egyre gyorsuló tempóban. A sofőr csak az utolsó pillanatban vette észre az előtte haladó - amúgy rikítósárgára - autót, amely szabályos kanyarodáshoz készülődött, és az ütközést elkerülendő félrerántota a kormányt. A mozdulat kissé hevesre sikeredett, a Renault megpattant a járdaszegélyen és hátulról felöklelt egy szabályosan parkoló Fiat Uno-t, amely az ütközés következtében felrepült a levegőbe és a feje tetején landolt a fák között.

Az eltűnt sofőr
A Megane légzsákjai szerencsére jól működtek, így az elöl ülő két embernek még akkor sem lett baja, amikor autójuk egy villanyoszlopnak csapódott. Erre a legjobb bizonyíték, hogy a kocsi utasai kiszálltak, és mintha mi sem történt volna ketten két irányba távoztak. Jellemző, hogy bár szemtanú bőven akadt, senki nem vette a fáradságot, hogy legalább az egyiküket visszatartsa. Már legalább negyed órája tartott a helyszínelés, amikor a Nyugat fotóriportere fültanúja lett a nézelődők beszélgetésének, amiből kiderült, hogy a sofőr egy közeli presszóban iszogatja a sörét. Arra a kérdésre, hogy ezt elmondták-e már a rendőrségnek csupán vállvonogatás volt a válasz: "Miért mondtuk volna el?"

Szunyókálás egy sör mellett
A sörözésből előkerült sofőrItt érdemes egy pillanatra megállni. A baleset iskolai kollégiumok, ifjúsági központ és autóbuszpályaudvar által közrefogott területen történt. Ha nem délután négy órakor, hanem csak két órával korábban történik, akkor valószínűleg sokkal többen tartózkodnak a környéken - diákok, buszra várakozók, stb. Vajon akkor is vállvonogatás lett volna a válasz, ha néhány ember éppen "rossz helyen, rossz időben" tartózkodik?

Mindenesetre a hallott információk alapján sikerült fellelni a pilótát, aki két sör mellett édesdeden szunyókált az asztalra borulva. Az ébresztése beletelt egy kis időbe, mivel rendkívül kábán reagált a külvilágra. A fotós unszolására elindult ugyan a baleset helyszínére, de a rendőrök láttán felébredt a menekülési ösztöne, azonban ekkor már elkésett. Kis idő múlva bilincsben elmélkedhetett a presszóban hagyott söreiről.

A Fiat időközben előkerült tulajdonosát munkatársai vigasztalták, de bíztatót nem tudtak neki mondani. A totálkárosra törött autó után a biztosító csak a bírósági végzés után fizet, az pedig akár egy évig is húzódhat...

Tm

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet