Számítógépet kapott a Roma Önkormányzat a rendőrségtől

Együttműködési megállapodást írt alá Forgács Zója, a szombathelyi Roma Önkormányzat vezetője a rendőrséggel, távozásakor pedig magával vitte az egyik ex zsaruszámítógépet is.

Együttműködési megállapodást írt alá Forgács Zója, a szombathelyi Roma Önkormányzat vezetője a rendőrséggel, távozásakor pedig magával vitte az egyik ex zsaruszámítógépet is.

A találkozóra a Megyei Rendőrkapitányság épületében került sor, ahol aláírták azt a megállapodást, amelyhez hasonlót már az ország több pontján is kötött a rendőrség a romákkal. Ennek lényege, hogy a rendőrség felvilágosító munkát végez a romák körében -elsősorban bűnmegelőzési célból -, előadásokat szerveznek, valamint havonta egyszer speciális fogadónapot tartanak a Roma Önkormányzat által biztosított helyiségben. Fontos pontja még a megállapodásnak, hogy a rendőrség segítséget nyújt a rendőri pálya után érdeklődő roma fiatalok felkészítésében, valamint ösztöndíjjal is támogatja őket. Ezért cserébe a Roma Önkormányzat a cigányság rendőrökkel szembeni ellenszenvet igyekszik csökkenteni, valamint segít a rendőrségi propagandaanyagok célbajuttatásában és a bűnmegelőzési programok megszervezésében.

A megállapodást a rendőrség még megfejelte azzal, hogy felajánlotta a Roma Önkormányzat .észére egyik "leszerelő" számítógépét, amellyel a roma vezetés könnyebben tudja az adminisztratív munkákat elvégezni. Az új tulajdonoshoz került használt 486-os masina a legmodernebb számítógép lesz az irodában, mivel eddig egyáltalán nem volt. Érdekes kérdést vet fel, hogy a nehéz anyagi helyzetben lévő romák honnan teremtik elő a számítógép működéséhez szükséges programok árát, mivel azok nem részei az ajándékcsomagnak. (A Microsoft Windows és valamelyik Office csomag együttes ára meghaladja a 150 ezer forintot.)

Ide a tollat is!

Az együttműködési megállapodás aláírása pontosan úgy zajlott le a rendőrkapitány és a Roma Önkormányzat vezetője között, mint a nemzetközi egyezményeké. A felek kicserélték az okmányokat és kölcsönösen aláírták, illetve lebélyegezték őket. A procedúra végén Forgács Zója mosolyogva közölte, hogy akkor természetesen az aláírótollaikat is kicserélik, mire a rendőrkapitány fanyar mosollyal megjegyezte: "még jó, hogy a legdrágább tollamat hoztam el".

A hirtelen beállt csendre, illetve halk kuncogásokra aztán elárulták, hogy természetesen a tollcserét is előre egyeztették...

tm

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet