Megnyílt a Praktiker

A hétvégén Szombathelyen megnyílt az ország tizenkettedik Praktiker barkácsáruháza. Meg is rohanták becsületesen a kíváncsi Vas megyeiek.

A hétvégén Szombathelyen megnyílt az ország tizenkettedik Praktiker barkácsáruháza. Meg is rohanták becsületesen a kíváncsi Vas megyeiek.

Minden, ami a háztartásban kelhet
A hatvanötezer árucikket felvonultató, 5500 négyzetméteres áruházban szinte minden megtalálható, amire egy háztartásban szükség lehet. Ráadásul a szlogen szerint “mindenre van kész ötletük”, ami annyit takar, hogy ha valakinek tanácsra, friss gondolatra van szüksége, akkor bátran fordulhat a szakemberekhez, igyekeznek a számára legmegfelelőbb megoldást felkutatni. A választékban többek között bútorok, konyhaberendezés, fürdőszobakellékek, csempék, festékek, kerti berendezések mellett építőipari kellékek is megtalálhatók és természetesen az áruház jellegéből adódóan minden, ami egy barkácsolónak kellhet.
Van lehetőség lapszabászatra is, ahol az egyedileg tervezett bútorok lapjait a megadott méretek alapján az áruház elkészíti.

Római mozaik a falon
A Praktiker – a kor szellemének megfelelően – valami különlegessel - is kedveskedik vásárlóinak. Az áruház egyik falát 21 négyzetméteres rekonstruált római mozaikpadló díszíti, ami eredetileg egy római villagazdaság (farm) központi helyiségének padlója volt.

A nyitónapon színes program várta az érdeklődőket. Talán a legnagyobb tömeget a Szombathelyi Sport Club Extrém csapata vonzotta, akik görkorival ámították a nézőket, vezetőjük –Varga Jenő- pedig kommentárjaival. A srácok nyaktörő mutatványokat vittek véghez a közönség feje felett repkedve, a csúcs pedig egy autó felett bemutatott szaltó volt. A kissé szeszélyes időjárás ellenére sokan leizzadtak a bemutató végére.

Hajsza a nyereményszelvények után
Az érdeklődők számára jellemző, hogy a forgalmat időnként rendőröknek kellett irányítani, és csak nehezen lehetett helyet találni a több ezer férőhelyes parkolóban. Sokan választották a hétvégi kirándulásuk helyszínéül a környéket, mivel a Praktiker közvetlen szomszédságában kapott helyet a Vasi Autószalon és most ünnepli egyéves évfordulóját az áruház melletti TESCO megamarket is.
Nem csak a gyerekeket, de minden korosztályt elkapott a Praktiker nyereményjátékának szelleme, amelyen értékes barkácseszközökön és lakásfelszerelési tárgyakon kívül egy Ford Fiesta személygépkocsi is kisorsolásra kerül. A játékban azok vehetnek részt, akik a Praktiker prospektusának hátoldaláról kivágják és a gyűjtőurnába dobják a kitöltött nyereményszelvényt. A nap folyamán valóságos hajtóvadászat indult a szórólapok után. Gyerekek és felnőttek tucatszámra gyűjtötték be a szelvényeket a nagy nyeremény reményében. (Annak ellenére, hogy a játékszabályban egyértelműen fel van tüntetve, hogy személyenként csak egy tombolát fogad el az áruház)

A Praktiker
A Praktiker tavaly 850 alkalmazottal 16,2 milliárd forintos nettó árbevételt ért el, a szombathelyi áruházzal együtt már közel ezer fős a létszám.. A Metro Holdinghoz tartozó cég magyarországi beszállítóinak aránya 70 százalékra emelkedett. A Praktiker AG-nek közel 20 ezer alkalmazottja van Európában, 2000-ben 4,6 milliárd német márka forgalmat könyvelhettek el a 330 Praktiker áruházban.

Tánczos

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Közélet