Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

118 osztályban és 3 teljes iskolában kellett átállni a digitális oktatásra

Csütörtökön kezdődik a kötelező hőmérőzés az iskolákban.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília elmondta, hogy bár az új fertőzöttek számában nem volt kiugró adat az elmúlt napokban, a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévő betegek száma viszont emelkedik.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Jelenleg 17 óvodában és 7 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, 118 osztályban és 3 teljes iskolában pedig át kellett állni a digitális munkarendre. Az országos tisztifőorvos elmondta azt is, hogy október elsejére mindenhova megérkeznek a hőmérsékletméréshez szükséges eszközök, hogy akadálytalanul ellenőrizhessék a diákok és dolgozók testhőmérsékletét az iskolákba való belépéskor. A határérték 37,8 fok lesz.

Kiderült, hogy hétvégén a rendőrök 142 alkalommal intézkedtek a koronavírus-járvány miatt múlt hétfőn életbe léptetett kormányrendelet alapján. Kiss Róbert alezredes részleteket is közölt. Elárulta, hogy a tömegközlekedési eszközökön összesen 41-en nem vagy nem megfelelő módon viselték a maszkot, 101-en pedig üzletben, vendéglátóhelyen vagy más intézmény területén nem tartották be a maszkviselési szabályokat.

A maszkviselés szabályainak megsértése miatt eddig összesen 405 alkalommal intézkedtek, ebből 337 esetben figyelmeztettek, 31 helyszíni bírságot szabtak ki és 37 szabálysértési feljelentést tettek.

kormany.hu

A zenés-táncos rendezvényekre valamint a vendéglátóhelyek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályok megsértése miatt a hétvégén öt alkalommal intézkedtek. Múlt héten 18 emberrel szemben léptek fel a szabályok a megsértése miatt, 3 esetben figyelmeztettek és 15 esetben feljelentést tettek.

Elmondták azt is, hogy folyamatosan ellenőrzik a hatósági házi karantén szabályainak betartását is, a hétvégén 36 174 helyszíni ellenőrzést végeztek. Az elmúlt két napban 7780 hatósági házi karantént rendeltek el, ebből 2150-et a határátkelőknél az ország területére belépőkkel szemben. Jelenleg 24 014-en vannak hatósági házi karanténban.

Beszámolt arról is, hogy a járvánnyal összefüggésben 469 büntetőeljárást indítottak, ebből 140-et rémhírterjesztés, 31-et közveszéllyel fenyegetés, 138-at csalás, 28-at járványügyi szabályszegés miatt. Ezekben az ügyekben 88 gyanúsítottat hallgattak ki.

Nem maradtak ki a határátkelők sem, ennek kapcsán elmondták, hogy a teherforgalomban a belépő oldalon Csanádpalotánál és Röszkénél 3-3 órás, míg Beregsuránynál 2 órás várakozási idővel kell számolni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés